Etyen Mahçupyan'dan Tahir Elçi cinayetinde AKP'lileri suçlayan yazı!

Akşam yazarı Etyen Mahçupyan, AKP'lilerin Tahir Elçi cinayetinde suçlu olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Etyen Mahçupyan'dan Tahir Elçi cinayetinde AKP'lileri suçlayan yazı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fahri danışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Mahçupyan, sır perdesi aralanamayan Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili yazısında AKP'lilere seslendi.



"Ey kendilerine AK Partili diyenler!" başlıklı köşesinde Tahir Elçi olayını taammüden cinayet olarak niteleyen yazarın hedefinde inşa edici ve kucaklayıcı dili bırakıp Tahir’i mahkûm etmekle suçladığı "AK Partililer" vardı. Mahçupyan, Tahir Elçi'nin nasıl hedef gösterildiğini şu sözlerle  anlattı:



"FEDAKAR BİR TÜRKİYELİYDİ"



"Tahir Elçi bir televizyon programında PKK’nın bir ‘terör örgütü’ olarak adlandırılmaması gerektiğini söyledi. Dayanağı bunun ‘tanım’ olmasıydı… Eğer her terör eylemi yapana ‘terör örgütü’ diyeceksek tabii ki PKK bir terör örgütü. Ama amacı terör olan taşeronvari örgütlerle, kendisine siyasi hegemonya alanı üretmeye çalışan PKK türü örgütleri birbirinden ayırmak istiyorsanız daha titiz bir tanımlama yapmanız gerekir. Hele söz konusu örgütün farklı bir stratejiye kaymasını, şiddeti bırakmasını arzu ediyorsanız, bunu teşvik edecek bir dil kullanmayı tercih edebilirsiniz. Tahir de onu yapıyordu… Barışın egemen olması için her şeyini ortaya koyan fedakâar bir Türkiyeliydi…



Ama kendilerine ‘AK Partili’ diyenlerin birçoğu siyaseti bir kavga ortamı olmanın ötesinde, inşa edici ve kucaklayıcı bir uğraş olarak hayal etmeyi bıraktıkları ölçüde Tahir’i mahkûm etmenin peşine düşebildiler. Böyle yaparak Tahir’in ‘AK Parti karşısına’ yerleştirilmesinin ima ettiği hayati tehlikenin muhtemelen farkına bile varmadılar. Onu örgütün propagandacısı konumuna indirgeyerek, bir PKK’lı gibi sunmaktan gocunmamanın sonucu Tahir’in işlevsel bir hedef haline gelmesine katkı sundu.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin