ETİBANK DAVASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Etibank davası'nda savunma avukatları bilirkişi Doç. İzzet Özgenç'in taraflı hareket ettiğini söyledi. Mahkeme, yeni bir bilirkişi heyeti seçilmesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
ETİBANK DAVASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Yargılamanın sürdüğü İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada, savunma avukatları bilirkişilerden Doçent İzzet Özgenç'in raporunun dosyadan çıkarılmasını talep ettiler. Avukat M. İplikçioğlu ve Avukat Yağız Dağlı da Doç. Özgenç'in, SABAH gazetesinin yayınlarının ihbar kabul edilmesiyle İstanbul DGM Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada, İstanbul Belediyesi'ndeki görevi sırasında "suç örgütüne dahil olarak görevi kötüye kullanmak, zimmet, ihalelere fesat karıştırmak, kamu kurumunu dolandırmak"la suçlandığını, Doç. İzzet Özgenç'in bu sebeple Dinç Bilgin'e karşı husumet duygusu içerisinde sözkonusu taraflı raporu kaleme aldığını belirttiler.


 


HEYET DE ÇEKİLMELİ



Avukatlar ayrıca mahkemenin de Doç. Özgenç'in bu durumunu bilerek bilirkişi seçmesi dolayısıyla tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, mahkemenin davaya bakmaktan çekilmesini talep ettiler. Davadan çekilme talebini reddeden mahkeme heyeti dosyanın yeni bir bilirkişi heyeti tarafından incelenmesine karar verdi. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Selamettin Celep de Doç. Özgenç'in tarafsızlığı konusunda ciddi şüphelerin ortaya çıktığını, esasen raporunda da kendisine tevdi edilen görevin dışına çıktığını belirterek, Doç. Özgenç'in raporununnazarı itibara alınmamasını talep etti.


 


AVRUPA'DAN GÖZLEMCİ



Duruşmaya Avrupa İnsan Hakları Komisyonu eski Başkanı ve Zürih Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Stefan Trechsel, Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu Türk yargısını modernleştirme projesinin başkan temsilcisi Norveçli Dr. Himmberg ile Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu Türk Hakim ve Savcılarının Eğitimi Projesi'nin üyesi ve 2001'den bu yana Türk hükümetinin insan hakları konusundaki resmi danışmanı Prof. Heiner Kuhne de adil yargılama ilkeleri çerçevesinde gözlemci olarak katıldı.


 


SABAH


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin