Esrarengiz kitabı raflardaki yerini aldı

Ayhan Kudat'ın Esrarengiz kitabı okurlarla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Esrarengiz kitabı raflardaki yerini aldı

Ayhan Kudat'ın Kuzey Işığı yayımevinden çıkan Esrarengiz kitabı okurlarla buluştu.



Kayhan, gece çalışan genç bir gazetecidir. Hafta sonlarını genelde, Ortaköy'de arkadaşlarının yanında geçirir. Platonik aşkı Aylin’e açılabilmek en büyük arzusudur.



O Cumartesi Ortaköy’e gittiğinde, bar çıkışında semtten bir genç silahla vurulmuştur. Kayhan, haber alabilmek adına arkadaşları Orhan ve Namık'ın ısrarları sonucu İkinci Şube'de görevli komiser arkadaşı Coşkun'dan yardım ister. Olaylar o kadar hızlı gelişir ki, vurulma olayından bir gün sonra arkadaşı Namık ortadan kaybolur, diğer arkadaşı Orhan da trafik kazasına zorlanır. Tüm gözler el arabasıyla köftecilik yapan, geçmişi karanlık, esrarengiz isim Bahtiyar'a yönelir. Lakin kısa bir zaman sonra Bahtiyar da ortadan kaybolur. Olayların sorumluları o kadar profesyoneldirler ki, teşkilattaki güçleriyle gazetelere haber yaptırarak olayı Kürt Tahir'in üzerine yıkmaya çalışırlar.



Kaçırılan arkadaşının cesedini morgda teşhis eden Kayhan'a bir darbe de platonik aşkı Aylin'den gelir. Kayhan, intikam alma arzusuyla yeni tanıştığı Necla'ya sarılır. İntikam duygusuyla başlayan ilişki tutkulu bir aşka dönüşür. Esrarengiz, içinde sadece cinayet ve aşk değil; annelerin kutsallığı, kadın cinayetleri, arazi rantları ve uyuşturucu çeteleri üzerine de sosyal sorumluluk mesajları vermektedir.



Esrarengiz kitabı raflardaki yerini aldı



Arka kapak yazısı



Ayhan Kudat’ın kaleminden George Simenon tarzı bir ustalıkla çıkan bu büyülü satırlar okuyucuyu baştan sona sarıyor, hem günümüz İstanbul’undan hem de İstanbul’un görünmeyen yüzünü, o çirkin çocuğu bizlere tüm çıplaklığı ile bir kez daha gösteriyor



Ayhan Kudat



İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Sosyoloji, yüksek lisans eğitimini Radyo ve Televizyon alanında tamamladı. 1992-1999 yılları arasında çeşitli televizyon ve reklam ajanslarında çalıştı. Bu yedi sene içinde dört klip iki de reklam çekti. 1999 yılında Haber Yapım Yönetmeni olarak CNN Türk’te çalışmaya başladı. 2009 yılında Mehmet Ali Birand’ın isteğiyle Kanal D Haber ailesine katıldı. 2018 Mayıs ayında, kurumun el değiştirmesinden dolayı görevinden ayrıldı.



Esrarengiz kitabı raflardaki yerini aldı - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin