Eski Trabzon Emniyet Müdürü Altay: 'Dink'in öldürüleceğini duymadım, bilmiyordum!'

Hrant Dink cinayetinde 'Kamu görevlilerin ihmali olduğuna ilişkinin davanın 4. celsesi bugün görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Eski Trabzon Emniyet Müdürü Altay: 'Dink'in öldürüleceğini duymadım, bilmiyordum!'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava üçüncü gününde. Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Ercan Demir duruşmada hazır bulunurken, başka suçlardan tutuklu bulunan Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz, Hamdi Egebatan bulundukları cezaevlerinden görüntülü olarak (SEGBİS) duruşmaya katıldı. Yasin Hayal ve Ogün Samast da duruşmaya görüntülü olarak cezaevinden katıldı. Eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, savunmasında "Dink'in öldürüleceğini duymadım, bilmiyordum" dedi.



"YARGILANMAKTAN HİCAP DUYUYORUM"



 İlk savunmayı Dink cinayeti işlendiğinde Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay yaptı. Altay savunmasında “tertemiz bir sicile” sahip olduğunu ve Dink cinayeti davasında yargılanmaktan “hicap duyduğunu” belirtti.



15 Mayıs 2006'da Trabzon Emniyet Müdürü olarak göreve başladığını aktaran Altay, görevi Ramazan Akyürek'ten devraldığını ve Akyürek'in kendisine devam eden sözlü ve yazılı operasyonlarla ilgili bir bilgi vermediğini ifade etti.



“Başta istihbaratla ilgili olmak üzere aldığım hiçbir brifingde Dink'in öldürüleceğine dair bilgi almadım” diye devam eden Altay, göreve başladıktan sonra Engin Dinç ile sorunlu bir yardıcı istihbarat elemanı üzerine konuştuklarını aktardı. Dinç'in bu yardımıcı istihbarat elemanının agresif olduğunu, bilgi getimediğini ve “istemedikleri olaya karışabileceğini” aktaran Altay, Engin Dinç ile görüşmelerinde Dink suikastiyle ilgili hiçbir bilgi vermediğini söyledi. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin