Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur, Mehmet Baransu'nun tutuklanmasını yorumladı

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun tutuklanması bugünkü köşelerde.

Google Haberlere Abone ol
Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur, Mehmet Baransu'nun tutuklanmasını yorumladı

'Balyoz Planı' davasında yargılanan bazı sanıklara 'kumpas' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, 'devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin etme' ve 'devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme dışında kullanma, hile ile alma, çalma' suçundan tutuklandı.  



Baransu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, 'Balyoz Planı' davasında yargılanan bazı sanıklara 'kumpas' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dosya üzerinden tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.



Taraf'ın eski genel yayın yönetmen yardımcısı Yasemin Çongar ve Taraf eski yazarı Yıldıray Oğur, Baransu'nun tutuklanmasını bugünkü köşelerinde yorumladı.



t24.com.tr yazarı Yasemin Çongar konuyla ilgili "Balyoz haberlerini yayınlayan gazetenin eski bir yöneticisi ve o haberlerde imzası olan biri olarak, bu konudaki gerçeğin ortaya çıkmasını tüm kalbimle  istiyorum" ifadesini kullandı.



İşte, Çongar'ın Mehmet Baransu'yla ilgili köşe yazısı:



Mehmet Baransu’nun tutuklanması üzerine…

 

Mehmet Baransu elde ettiği belgeleri haber yaptı ve haber yapılmak üzere gazetesiyle, o dönemde benim de aralarında olduğum Taraf yazı işleri yönetimindeki kişilerle paylaştı.

 

Bahse konu olan haberler bir darbe hazırlığı yapıldığını gösteren belgelere dayanmaktaydı ve bu belgeler Taraf’ın o günkü yönetimince gazeteye yansıyan haberler dışında çoğaltılmadı, paylaşılmadı, gazete bürosu dışına çıkarılmadı ve bir süre sonra da devletin talebi üzerine belgelerin asılları Baransu tarafından savcılık makamına tutanakla teslim edildi.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.



Türkiye yazarı Oğur ise Baransu ile ilgili kaleme aldığı köşe yazısında "Yasalara ve Yargıtay kararlarına göre buradan bir suç çıkarılamaz. Çıkarılırsa o haberin altında imzası olan üç kişiden biri olarak ben de suçluyum demektir bu" ifadelerini kullandı.



Oğur, Baransu'nun tutuklanmasının ardından şunları yazdı:



Dokunan sadece yanmıyormuş demek...



Mehmet Baransu, Balyoz Davası’nda “askerî casusluk” gibi bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı dün. Umarım suçlama bir gazeteci olarak Balyoz haberini bulması veya haberi yapması değildir.  Yasalara ve Yargıtay kararlarına göre buradan bir suç çıkarılamaz.

Çıkarılırsa o haberin altında imzası olan üç kişiden biri olarak ben de suçluyum demektir bu.



İşte, yazdığı kitap yayınlanmadan tutuklanan Ahmet Şık da bu gerçeği dile getirmiş dün Twitter’da, şöyle demiş:



“O zamanlar Cemaat kadrosundan Taraf'ta, şimdi de itirafçı kadrosundan AKP medyasında tetikçilik yapan Yıldıray Oğur'un imzaları arşivde.



-Yani Yıldıray Oğur gazeteci ise Mehmet Baransu da gazeteci, yok eğer Baransu çete mensubu ise Oğur da çete mensubudur.”



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin