Ermeni şarkıcının hayali gerçek oldu

İstanbullu Ermeni şarkıcı Sibil Pektorosoğlu, hayalini gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ermeni şarkıcının hayali gerçek oldu

İstanbullu Ermeni şarkıcı Sibil Pektorosoğlu, Pan Armenian Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahne almak üzere gittiği Ermenistan'da "Ani Harabeleri'nin önünde 'Ani'yi Görsem sonra ölsem' şarkısını söyleme" hayalini gerçekleştirdi.



Adını verdiği ilk albümüyle müzik dünyasına "Merhaba" diyen, geçen yıl şubat ayında da ikinci albümü "Ser"i çıkaran Sibil Pektorosoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Ani Harabeleri'nin önündeşarkı söyleme dileğini bilen Pan Armenian Olimpiyat Oyunları Komitesi Başkanı Ishan Zakaryan'ın kendisini arayarak, komite üyeleri olarak harabeleri ziyaret edeceklerini ve bu vesileyle burada şarkı söyleyebileceğini aktardığını anlattı.



Ani Harabeleri'nin büyüleyici olduğunu dile getiren Pektorosoğlu, "Harabelere doğru adımımı atar atmaz kalp atışlarım hızlandı. 'Ani'yi Görsem' adlı parçayı söylerken hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanı vardı" dedi.



Pektorosoğlu, oyunların açılışında dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 7 bin sporcunun da yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:



"Halk tarafından bana gösterilen ilgi, her zaman olduğu gibi çok yoğundu. Sahneye davet edilirken İstanbullu bir sanatçı olduğum da vurgulandı. İstanbul'da doğup büyüyen biri olarak ana dilimde şarkı söylemem onları fazlasıyla mutlu ediyor. Tüm çalışmalarımı yakından takip ediyorlar. Ermenistan'da kaldığım bir haftada çeşitli televizyon ve radyo programlarına katıldım. Birçok basın kuruşuyla da röportajlarım oldu. Görüştüğüm insanların Türkiye'yi çok merak ettiğini, daha önce ziyaret etmeye fırsatı olmayanların atalarının doğup büyüdüğü toprakları görme isteklerini ve aynı zamanda da büyüleyici şehrimiz İstanbul’u görmeyi ne kadar çok arzu ettiklerini biliyorum."



"Halklar arasında müzik yoluyla iletişim köprüsü"



Sayısız hayalleri olduğunu söyleyen Pektorosoğlu, "Hayallerimi gerçekleştirdikçe de daha umutla bakıyorum hayata. Sesimin, müziğimin, doğup büyüdüğüm bu topraklarda ve uluslararası platformlarda daha geniş kitlelerce duyulmasını sağlamak ve halklar arasında müzik yoluyla bir iletişim köprüsü kurulmasına yardımcı olabilmeyi hayal ediyorum" diye konuştu.



Sibil Pektorosoğlu, Ermenistan'a yaptığı son ziyarette Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından Pan Armenian Olimpiyat Oyunları organizasyonuna sağladığı katkı dolayısıyla "minnet madalyası" ile ödüllendirildiğini belirterek, daha önce Diaspora Bakanı Hranush Hakopyan'dan "Gomidas Madalyası", Erivan Belediye Başkanı Daron Margaryan'dan "Yerevan Belediyesi Altın Madalyası" aldığını, Moskova'da düzenlenen "Armenian Music Awards" töreninde "Magical Voice-Büyüleyici Ses" ödülü, Ermenistan Müzik Ödülleri töreninde "Ermeni Müziğini Diasporada Tanıtma ve Koruma Özel Misyonu" ödülü ve Los Angeles'ta gerçekleştirilen "World Armenian Entertainment Awards" töreninde "Diasporanın Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı" ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı.



Sanatçıların Türkiye ve Ermenistan yakınlaşmasına katkısına ilişkin olarak Pektorosoğlu, "Sanatın evrenselliğinden kaynaklanan birleştirici gücüne inanıyorum. Sanatta din, dil, ırk ayrımı yok. Bu bağlamda farklı kültürlere ait  insanların sanatsal aktiviteler vesilesiyle bir araya gelmelerinin, birbirlerini daha iyi tanımaları ve anlamaları açısından çok faydalı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin