ERMAN TOROĞLU´NUN YANLIŞ YAZISI

İnternet dünyası hıza dayandığı için yanlışlıklar olabiliyor. Bugün bize çok sayıda mail geldiği için yazıyoruz. Hürriyet´in internet sitesinde Erman Toroğlu´nun eski bir yazısı girdi. Aslında dünkü maça da uymuyor değil..

Google Haberlere Abone ol
ERMAN TOROĞLU´NUN YANLIŞ YAZISI

21.04.2003



Erman TOROĞLU
Yazıklar olsun...




ŞEHİR dışında olduğumdan bu maçı TV'den izledim. Kaldığım otelin küçük ve basık TV odası tıklım tıklımdı. Oysa bir gün önce Beşiktaş-Lazio maçını izlemeye gelenlerin sayısı çok daha azdı.



Her F.Bahçeli, bu takımın başarız olduğunu kabul etmesine rağmen, her maç başlangıcında yine yeni bir umutla stada koşuyor ya da televizyonlarının başına geçiyor. Ama tabii ki yine aynı manzara...



Sanki büyü yapılmışcasına ne yapsan olmuyor. Yanlış yönetim, başarısızlığı getiriyor, başarısızlık da yanlış yönetimi getiriyor.



Tabii ki hiçbir yönetim ve hiçbir futbol takımı lige başarısızlık için çıkmaz. Özellikle de F.Bahçe şampiyonluk ve yeni başarılar için sezona başlar. Ama ne yaparsın işte. Artık F.Bahçe seyircisinin bile tepkisiz kaldığı bu başarısızlık alışkanlık olmaya başladı.



F.Bahçe'nin bu durumu normalmiş gibi kimse sesini çıkarmıyor ve tepkisini koymuyor.



F.Bahçe'nin başarısı için gereken görev dağılımına baktığımız zaman görevini yapan hem de yıllardır yapan sadece büyük F.Bahçe taraftarı. Onlar her koşulda görevlerini yaptılar ve yapacaklar da. F.Bahçe'nin bugünkü durumunda bile, yani şampiyonluk şansının bitmiş ve Avrupa hayallerinin boşa çıkmış olmasına rağmen o büyük taraftar yine de haykırıyor umutla takımlarını motive etmeye çalışıyor.



Silbaştan



Meşhur Lorant'ın teknik direktör olduğu dönemde yapmaya başladığı ve bir türlü bitiremediği kadro ve sistem değişikliklerini puzzle'a benzetmiştim.



Şimdi o puzzle'ı antrenör Oğuz Çetin yapmaya çalışyor. Üstelik sil baştan. Bu maçta da bunu gördük. Başarısızlık faturasını ödeyen (!) bir çok futbolcudan mahrum F.Bahçe, yepyeni bir sistem, kaptan ve kadro ile maça başladı. İlk yarı sadece 3 şut çekebildi. Altay'ın gol pozisyonları ise daha çok ve daha net.



Bu arada zaman zaman sahaya kaptan olarak çıkan Mustafa Doğan'ın yerine Ceyhun'un kaptan olarak başlaması da Mustafa Doğan ve bir kaç kişinin daha sezon sonunda bu takımdan uzaklaştırılacağı tezimi doğrular gibiydi. Belki de bu camiadan uzaklaşması, uzatlaştırılması gerekenleri takımın içinde aramak F.Bahçe'yi yeni yanlışlara sürüklüyor.



F.Bahçe Başkanı ve yönetimi biraz insaf edip, şapkalarını önlerine koyup, gerçeklerle yüzleşsinler. Yani bu başarısızlıkların sorumlularının kendileri olduğunu görerek, gerekeni yapsınlar. Çünkü artık hem onlara, hem de F.Bahçe camiasına yazık oluyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin