'ERKEKLERİN GELECEĞİ' KİTABININ YAZARINA GÖRE TÜRKİYE'NİN ÜBERSEKSÜEL ERKEKLERİ

Dünyanın en önemli trend analizcilerinden biri olarak kabul edilen Marian Salzman Türkiye'nin en dikkat çeken überseksüel erkeklerini açıkladı. İşte, Türkiye'nin überseksüelleri...

Google Haberlere Abone ol
'ERKEKLERİN GELECEĞİ' KİTABININ YAZARINA GÖRE TÜRKİYE'NİN ÜBERSEKSÜEL ERKEKLERİ

Salzman'a göre Türkiye'nin en dikkat çeken überseksüel erkekleri arasında, Haluk Bilginer, Tarık Akan, Cem Boyner, Mustafa Koç, Rutkay Aziz, Can Dündar, Beyazıt Öztürk, Fatih Terim, Gani Müjde ve Sinan Çetin yer alıyor.

Perakende Günleri 2006 için 29-10 Kasım tarihleri arasında İstanbul'a gelecek olan ve "The Future of Men-Erkeklerin Geleceği" adlı kitabıyla tartışmalar yaratan ve metroseksüel ile überseksüel kavramları üzerinde duran Salzman, Türkiye'de yaptığı araştırmalar sonucunda überseksüel erkekleri belirledi.

Dünya çapında Jon Stewart, Guy Ritchie, Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Barack Obama, George Clooney ve Bill Clinton'ı überseksüel erkeklere örnek gösteren Salzman, dünyanın bir numaralı überseksüeli olarak ise U2 grubunun solisti Bono'yu kabul ediyor.

Marian Salzman'ın yaptığı araştırmalar sonucunda oluşturduğu "Türkiye'nin önde gelen überseksüel isimleri" listesinde Haluk Bilginer, Tarık Akan, Beyazıt Öztürk, Cem Boyner, Rutkay Aziz, Can Dündar, Mustafa Koç, Fatih Terim, Gani Müjde ve Sinan Çetin yer alıyor.

Überseksüelleri kendine güveni olan, erkeksi duruşunu muhafaza eden, zarif ve yaşamın bütün alanlarında kaliteyi önemsemekten taviz vermeyen erkekler olarak nitelendiren Salzman, überseksüel erkeklerin nedenler/sonuçlar ve prensiplerle ilgilendiğini, saç modelini geliştirmeye değil kendisini geliştirmeye önem verdiğini, kadınlara karşı saygılı ve "eşitiz" bilinciyle hareket eden, özgüveni tam olan überseksüel erkeklerin kendilerine ait tarzları ile dikkat çektikleri görüşünü benimsiyor.

Reklamcıların divası ve en önemli 5 trend analizcisinden biri olarak kabul edilen Marian Salzman, New York Business'ın her yıl açıkladığı en etkili iş insanları listesinde bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin