Erhan Tuncel’den şok iddia!

Dink davasının ikinci duruşmasında Erhan Tuncel savunmasında dikkat çeken bir iddia da bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erhan Tuncel’den şok iddia!

Erhan Tuncel, cinayeti emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazel’in dahil olduğu Ergenekon üstü bir şebekenin işlediğini öne sürdü.



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yargılanan tutuklu sanık Erhan Tuncel, cinayeti emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazel’in dahil olduğu Ergenekon üstü bir şebekenin işlediğini öne sürdü.



İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ile tutuksuz sanıklar Osman Hayal, Zeynel Abidin, Tuncay Uzundal ve Ersin Yolcu hazır bulundu. Duruşmada Dink ailesini ise avukatları temsil etti. Mahkeme kimlik tespitlerinin ardından Yargıtay’ın dosyayı kısmen bozmasına ilişkin savunma yapmaları için sanıklara söz verdi. Duruşmada ilk olarak savunma yapan Erhan Tuncel soruşturma kapsamında geçen hafta savcıya ifade verdiğini söyleyerek, “Tanık koruma programına alındım. Dink cinayetini gerçekleştiren yapı beni dublör olarak kullanmıştır. Jandarma’nın cinayetle bir ilgisi yoktur. Trabzon emniyetinin ihmali vardır. Karşımızda polis yok cinayet şebekesi var. Benim yargılanmam ve bu yapıyı kuranların yargılanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Cinayetin işleneceğine dair gerekli bilgileri ilgili yerlere vererek operasyon yapılması gerektiğini söyledim. Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’tan Trabzon’da bağlantılı olduğunu belirttiği istihbarat görevlileri şaibelidir, olaydan bilgisi yoktur, bu yapıyı kuracak imkan ve kabiliyeti yoktur. İç işleri Bakanı Muammer Güler’in olayla ilgili bilgisi yoktur. Bir milletvekilinin bu organizasyonu kuracak imkan ve kabiliyeti bulunmamaktadır’’ dedi.



Celalettin Cerrah’ın olayın öncesiyle ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Tuncel, “Celalettin Cerrah gerekli soruşturmayı yürütürken, soruşturmayı genişletmek istemiş ancak Ramazan Akyürek tarafından engel olunmuştur. Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’da şaibelidir, görevinden alındı. Bu yapıyı kuracak imkan ve kabiliyeti yoktur” şeklinde konuştu.



“BU YAPI ERGENEKON ÜSTÜ BİR YAPIDIR”



Adı geçen diğer emniyet personelinin de bu yapıyı kuracak kabiliyetinin olmadığını ifade eden Tuncel, ’’Geriye Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer kalıyor. Bu yapı Ergenekon üstü bir yapıdır. Akyürek’in bu yapıyı kuracak imkanı bulunmaktadır. Bu yapıyı sadece o kurabilir. Kendilerine ulaşılmaması için kayıtları sildirdi. Jandarmayla irtibatlı olduğum yalanını ortaya atıp polisle ilişkimi gizlemeye çalıştı. Hükümet ve cemaatle irtibatlı olduğum palavradır. Bu yapı hükümeti zaafa uğratmıştır’’ dedi.



“BAŞBAKAN CİNAYETİ ÇÖZMEDE SAMİMİDİR”



Başbakan Erdoğan’ın dökülen kanı durdurmak için bir süreç başlattığını belirten Tuncel, “Erdoğan’ın dökülen kanı durdurmak için başlattığı süreçte gerçekleşen Oslo görüşmeleri de bu yapı tarafından sızdırılmıştır. Söz konusu yapının kendilerini hükümet ve cemaate şirin göstererek yargılanmaktan kurtarmaya çalışmaktadır. Başbakan Erdoğan cinayeti çözmede samimidir. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu hazırlatılmıştır” ifadelerini kullandı.



Bu yapının şuanda cemaatle hükümet arasını açıp kendisine iktidar alanı açmaya çalıştığını savunan Tuncel, “Cinayetle ilgili verdiğim bilgiler ortadadır ve cinayeti önlemeye yeterlidir. Cinayetle ilgim yoktur. Yargıtay’ın bozma kararı yerinde fakat yetersizdir. Bu Yasin ile başlayıp Ogün ile biten bir örgüt değildir” diye konuştu.



Tanık koruma programında olduğu için sürekli koruma altında olacağını söyleyen Tuncel, “Kaçma şüphem bulunmamaktadır. Olayda sorumluluğumda yoktur. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum’’ dedi.



Erhan Tuncel’in savunmasının ardından avukatı Erdoğan Soruklu söz alarak, “Yargıtay’ın bozma kararına katılmıyoruz. Mc Donalds’da olan bomba bildiğimiz acı sonuçları olan bir patlayıcı değil. Hayati tehlikeye maruz kalan kimse yok. İnsanlar ayakta pansuman yapılarak gönderildi. Yaralamanın bu kadar hafif olduğu bir olayda öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasının istenmesi ölçüsüzlüktür. Müvekkilim asker yada polis yaptı şeklinde bir beyanı yoktur. Bu nedenle bu olayla ilgili bozma gerekçesine katılmıyoruz. Müvekkilim 5 yıl tutukludur tahliyesini talep ediyorum’’ dedi.



Tutuklu sanık Yasin Hayal ise savunmasında, “Merhum Hrant Dink’in resimlerini bilgisayardan çıkaran Erhan Tuncel’dir. Bunu da kabul ediyor. Öldürülen birinin resimlerini çıkarmak nedir, azmettirmektir. Benim masumiyetim ortaya çıkmıştır. Tahliyemi talep ediyorum. Masum bir insana bu kadar işkence yapılmaz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin