ERGÜN POYRAZ'IN SON KİTABI SANSÜRLENDİ

Ergün Poyraz’ın cezaevinde bitirdiği son kitabı sansürlendi. Cezaevi yönetimi, bakanlık talimatıyla kitap taslaklarının dışarıya çıkarılmasına izin vermiyor.

Google Haberlere Abone ol
ERGÜN POYRAZ'IN SON KİTABI SANSÜRLENDİ

Ergün Poyraz, cezaevinde tamamladığı “İplikçi” adlı kitabının taslağını avukatı aracılığıyla yayınevine göndermek için cezaevi yönetimine bir dilekçe yazdı. Cezaevi Yönetimi, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve Maliye Bakanı hakkında ciddi belgeler içeren taslağın dışarı çıkarılmasına izin vermekten korkunca, konuyu Bakanlığa sevketti. Kitabı inceleyen Adalet Bakanlığı olumsuz yanıt verdi. Cezaevi Disiplin Kurulu toplandı ve şu kararı bildirdi: “Ergün Poyraz’ın yapmış olduğu kitap çalışmasının politik bilgiler içermesi, TC Hükümeti Başbakan ve Bakanları hakkındaki ithamlarında doğruluk derecesinin tespitinin kurumumuzca tespitinin mümkün olmaması sebebiyle söz konusu kitap çalışmasının avukat ya da ziyaretçi aracılığıyla dışarı gönderilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir.”


Ergün Poyraz’ın Yayıncısı Cihan Oskay ise sansüre isyan etti. AB adayı Türkiye’de Cezaevi Disiplin Kurulu’nun sansür kararı verdiğini, gardiyan ve sıhhıye memurunun imzasıyla kitapların yasaklandığını söyleyen Oskay şöyle dedi: “Bu ülkede Atatürk alehine 100’e yakın kitap var. Onlarla ilgili hiçbir yasak yok. Her yerde satılıyor. Poyraz’ın hiçbir kitabı mahkum olmadı ama biz yasal bir kitap çıkarmak için mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Biz bu kitabı kapatma davasından önce yayımlasaydık, Türkiye’de çok şey değişirdi. Esas engelleme sebebi de budur. Bizim iddiamız budur. Ergenekon’dan gözaltına alınanlardan Doğu Perinçek, her hafta Aydınlık Dergisi’nde makale yazıyor. Hiç de öyle Başbakan’ı öven şöyler yazmıyor.”


Kitapta neler var?


Üzeyİr Garih cinayetinde Tayyip Erdoğan gölgesi. Abdullah Gül’ün Ermenistan bağlantısı, Ermeni kökenli olduğu. Erdoğan, Nimet Çubukçu ilişkisi. Nimet Çubukçu’nun Tayyip Erdoğan’la derin ilişkileri. Emine Erdoğan, Ergün Poyraz’la 3 yıl önce yaptığı röportajda, “Nimet Çubukçu’dan rahatsızım” diyor. Unakıtan ve oğlunun karıştığı yolsuzluklar.


Yusuf DEMİR/ www.gazetevatan.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin