Erdoğan'lı kapak olay oldu! Dergi önünde toplandılar

Geçtiğimiz aylarda yayın hayatına dönen dergi, son sayısının kapağı nedeniyle protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'lı kapak olay oldu! Dergi önünde toplandılar

Son sayısının kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan Nokta dergisi protesto edildi.



Küreselden Yerele Türkiye Derneği adıyla Nokta dergisinin Kağıthane'deki binasının önüne gelen bir grup AKP Gençlik Kolları üyesi, Nokta'nın 7 Haziran seçim sonuçlarını yorumladığı Erdoğan kapağı nedeniyle 'vatana ihanet ettiği' suçlamasında bulundu.



Gösteride dernek yöneticisi Rıdvan Bural, "Nokta, dergi kapağında bu ülkenin Cumhurbaşkanını terör örgütü lideriyle bağlantılanarak akıl almaz bir ihanetin altına imza atmıştır" dedi.



Nokta'dan yapılan açıklamada ise "Bural'ın açıklamasından anlaşılan şu ki, AKP’liler kapağımızı anlamamış, anlayanlar da yanlış anlamış. Biz Erdoğan’a ne terörist demek istedik ne de Bin Ladin ile özdeşleştirdik. Biz sadece Erdoğan’ın gönlünde yatan aslanın (Başkanlık Sistemi) 7 Haziran’da halk tarafından silinmesini resmettik o kadar. Kapakta anlatılmak istenen AKP’nin iktidarı kaybetmesiyle birlikte ‘Erdoğan Tek Adamlığı’na  giden yolun bizzat halk tarafından kapatılması ve ‘tek adamlık’ hevesinin silinmeye başlamasıydı" denildi.



Küreselden Yerele Türkiye Derneği olarak Nokta'yı protesto etmeye gelenlerin tamamına yakının AKP'li İstanbul Çekmeköy Belediyesi çalışanı olduğu öne sürülürken, Küreselden Yerele Türkiye Derneği Başkanı Rıdvan Bural, açıklamasının sonunda, "İçindeki kin ve nefreti kusmak için sıraya dizilen yayınların son örneği olan Nokta Dergisinin toplum önünde ahlaksızca yaptığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.



2007 yılında askeri savcıların baskınına uğrayıp kapanan Nokta, geçtiğimiz aylarda yayın hayatına dönüş yapmıştı.



İşte Nokta Dergisinin 4. sayısının kapağı:



Erdoğan'lı kapak olay oldu! Dergi önünde toplandılar



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin