Erdoğan sessizliğini bozdu, New York Times yorumladı

Amerikan gazetesi, sayfalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili yorumlara yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan sessizliğini bozdu, New York Times yorumladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4.Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmayı irdeleyen New York Times Gazetesi,  Erdoğan’ın ifadelerini “uzlaştırıcı” ve “demokratik sürece saygılı” buldu. Gazete, Erdoğan’ın konuşmasında seçim sonucuna ilişkin “komplolar”dan söz etmediğinin de altını çizdi.



New York Times  7 Haziran’da “seçmenler iktidar partisini ve Erdoğan’ın hırslarını ciddi biçimde geriletti” dediği haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy pusulasında yer almamasına rağmen kampanyanın hemen hemen her gününde medya yayınlarına hakim olduğunu belirtiyor.



Ancak oyların sayılmasından sonra Erdoğan’ın “sessizliğe büründüğünü anlatan gazete Erdoğan’ın TV kanallarında görünmeye  “3 gün, 22 saat, 1 dakika ve 45 saniye gibi uzun bir süre” ara verdiğini vurguluyor.



Gazete, Erdoğan’ın  4.Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katılması dolayısıyla yeniden TV kanallarında göründüğünde “Herkes egolarını bir kenara koyup bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı” sözlerini sarf ettiğine dikkat çekerek Erdoğan’ın söylemini “uzlaştırıcı” ve “demokratik sürece saygılı” olarak niteledi. Gazete, “Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni eski çoğunluğundan mahrum eden seçim sonucunu saptıracak komplolardan söz etmedi”  diyor.  



Erdoğan’ın aynı zamanda erken seçim yerine partisinin muhalefetin partileriyle bir koalisyon kurmasını tercih ettiğini ima ettiğini düşünen NYT, konuşması sırasında Erdoğan’ın yine yabancı basın ve IŞİD’i bombalayan Batılı ortakları da hedef aldığını da yazıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin