Erdoğan rehineler için takas yapılmadı dedi, gazeteler takasın ayrıntılarını yazdı

Irak İslam Şam Devleti'nin (IŞİD) kaçırdığı 49 rehinenin serbest kalmasıyla başlayan 'pazarlık' ve 'takas' tartışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan rehineler için takas yapılmadı dedi, gazeteler takasın ayrıntılarını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'in kaçırdığı 49 rehinenin 101 gün sonra serbest kalmasına ilişkin IŞİD'e fidye pazarlığı yapılıp yapılmadığı sorusuna "Maddi pazarlık asla söz konusu değil. Ancak siyasi ve diplomatik belli pazarlıklar sonucu vatandaşlarımızı kurtardık" dedi. 



Erdoğan, IŞİD'le bir takas yapılıp yapılmadığı yönünde bir soruya ise, "Velev ki bir takas yapıldı, ben vatandaşlarımın kurtarılmasına bakarım" yanıtını verdi.



Hürriyet gazetesinde bugün Deniz Zeyrek imzasıyla çıkan haberde, 'Sabah saat 05.00'te dışarıdan takas' başlığıyla takasın detayları anlatıldı ve haber gazetenin 1. sayfasında yer aldı.



Posta gazetesinde Candaş Tolga Işık imzasıyla, 'Pazarlık' yazısı yer aldı ve "Pazarlık yapmazsan adam neden elindeki rehineleri teslim etsin ki?" yorumu yer aldı.



Sözcü gazetesi bugün "Tayyip'in takas yaptığı IŞİD, kimyasal katliam yaptı" manşetiyle çıktı.



Türkiye'de Yeniçağ gazetesi ise "Dünya takası konuşuyor" başlığıyla 1. sayfadan yansıttığı haberde yabancı basının haberlerine yer verdi ve "Türk rehinelerin kurtarılmasıyla ilgili soru işaretleri gizemini koruyor" yorumunu yaptı.



"Erdoğan rehineler için takas yapılmadı dedi, gazeteler takasın ayrıntılarını yazdı" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin