Erdoğan, o fotoğraflar için ne dedi?

Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin Çağlayan Adliyesi'nde polislerle fotoğraf çektirmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, o fotoğraflar için ne dedi?

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Fatih Camii'ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, namaz sonrası açıklamalarda bulundu. 



Yaklaşık 2 saat camideki vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini de ziyaret etti. Cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan'a, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mehdi Eker, Egemen Bağış, Lütfi Elvan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti. Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan da oğlu ile camiye gelerek namaz kıldı, Bilal Erdoğan camiden erken ayrıldı. 





(MİLLETVEKİLLERİNİN) "ZANLILARLA POZ VERMELERİ SUÇTUR" 





22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarını ziyaret eden bağımsız milletvekilleriyle ilgili sorulan bir soruya Erdoğan “Bizim zaman zaman adliyenin öndeki gösterileri şimdi de bu yapının mensupları kendileri buralarda yaptıkları gibi yasa, kanun dinlemeden Adalet Sarayı'nın içine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, resim çektirmeleri, bunların hiçbiri yasalar içerisinde yer alan konular değildir. Bunların hepsi suçtur aslında' yanıtını verdi.



"BİRÇOK ZANLININ ELİNDE CEP TELEFONLARI FALAN OLDUĞUNUN HABERİNİ ALDIM" 





Anayasanın 138'inci maddesini hatırlatan Erdoğan “Bunlara 138. Maddenin uygulanması gerekir. Çünkü siz hangi sıfatla olursa olsun kalkıp da yargı mensuplarını baskı altına alamazsınız. Şu anda oradaki birçok zanlının elinde cep telefonları falan olduğunun haberini aldım. Bununla ilgili Adalet Bakanıma gerekenleri söyledim. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Böyle birşey olabiliyor mu? Hayır, olamaz. Peki bunlar kalkıp da daha önce mafyaların, çetelerin telefonları olduğunu biliriz de şimdi de böyle paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların, şunların bunların olması, kendi yazarlarının, çizerlerinin, bağımsız denilen bağımlı milletvekillerinin buralara gidip onlarla poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması bakımından çok önemli. Bunlar da öyle zannediyorum ki o dosyaların içinde yer alacaktır" dedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin