Erdoğan'ı topa tuttu! Independent muhabirinden ortalığı karıştıracak yazı!

Independent muhabiri Robert Fisk, Türkiye'nin Suriye'de geçen yaz sivillere karşı kimyasal silah kullanmasıyla bağlantılı olduğu iddiasını kaleme aldığı yazısında, Erdoğan'da 'siyasi megalomani izleri' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ı topa tuttu! Independent muhabirinden ortalığı karıştıracak yazı!

Türkiye devletinin, Suriye'de geçen yaz sivillere karşı kimyasal silah kullanmasıyla bağlantılı olduğu iddiasını Independent yazarı Robert Fisk de kaleme aldı.



Deneyimli Orta Doğu muhabiri Fisk, ABD'li gazeteci Seymour Hersh'in aktardığı tıklayın iddialara göndermede bulunduğu makalesinde, Şam yakınlarında kullanılan kimyasal malzemenin Suriye rejminin cephaneliğinde bulunmadığı iddiasını tekrarlıyor.



Fisk ayrıca, Türkiye'nin Suriye'deki savaşa karışmayı sürdüreceğini vurgulayarak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli İstihbarat Teşiklatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın aralarında olduğu yetkililerin Suriye hakkındaki görüşmelerini içerdiği belirtilen ses kaydına atıf yapıyor.



İngiliz gazetecinin makalesi, "Erdoğan: Model güçlü adamdan sıradan diktatöre" başlığını taşıyor.



'Rol model' olarak Türkiye



Makalenin giriş paragrafında şu ifadeler kullanılıyor:



"Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın en sevgili müttefiklerinden biriydi. Dindar ama laik, güçlü ama demokratik, bağımsız ama güvenilir bir NATO kankası; tam da Beyaz Saray ve Pentagon'un, Osmanlı imparatorluğunun Arap kısmında kılavuzluk için güvenebilecekleri bir adamdı. Ayrıca, Suriye'deki nefret edilen Beşar Esad'ı devirebilecek isyancılar için bir kanaldı."



Robert Fisk, ABD'deki bazı düşünce kuruluşu uzmanlarının Arap dünyası için 'rol modeli' gösterdiği Türkiye hakkında; Kürtlerin haklarının çiğnendiği, 1915'te on binlerce Ermeni'nin öldüğü olayların 'soykırım' olduğunu reddettiği, 2007'de öldürülen Ermeni gazeteci Hrant Dink'i öldürenlerin yargılamasının raydan çıkarıldığı gibi iddialar olduğunu sıralıyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin