Erdoğan: Bunlar gazeteci değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'nda cezaevindeki gazetecilerle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bunlar gazeteci değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, dernek yönetim kurulu için yapılacak seçimin hayırlı olmasını temenni etti. 



Kendilerinden önceki dönemlerde bütün antidemokratik uygulamaların, baskının, zulmün, adaletsizliğin hatta darbelerin dahi görmezden gelindiğini ve üzerinin örtüldüğünü anlatan Erdoğan, konuşmasında cezaevindeki gazetecilere de değindi.



Erdoğan şu açıklamaları yaptı:



"TÜMSİAD gibi, MÜSİAD gibi, ASKON gibi daha buna benzer birçok dernek ve vakıf son derece önemlidir. Biz bu ülkede milli iradenin üzerindeki vesayeti kaldırdık. Siz de bu ülkede sermayenin üzerindeki vesayeti kaldırdınız, kaldırıyorsunuz. Biz siyasette tekelleri altüst ettik, siz ekonomide tekelleri sarstınız. Bu şekilde korkmadan, çekinmeden ilerlemeyi sürdüreceğiz. Hepsi bir araya geldi, hala geliyorlar. İçeride, dışarıda demokrasinin, büyük ekonominin, büyük Türkiye'nin ne kadar hasmı varsa ve hazımsızı varsa bir araya geldiler. Fotoğrafa bakın aynı karenin içinde Esed'i görürsünüz, aynı karenin içinde CHP'nin temsilcilerini görürsünüz, aynı karenin içinde diğer muhalifleri görürsünüz. İsrail'i, paralel yapıyı, işte o malum dernekleri, uluslararası bazı örgütleri, sözüm ona insan hakları örgütlerini, gazetecilik örgütlerini görürsünüz."



"Cezaevlerindekiler gazeteci değil"



Erdoğan, bazı uluslararası gazete derneklerinin gelerek kendilerini güya hesaba çektiğini kaydederek, bu kişilerin kendilerine "Cezaevinde şu kadar mahkum gazeteci var" dediğini, kendisinin "Kaç tane var" diye sorduğunu, sayı veremediklerini aktardı.



Bu kişilerden isim istediğini ancak bu kişilerin isim de veremediğini ifade eden Erdoğan, "O zaman ben söyleyeyim; Bizim şu anda ülkemizin cezaevlerinde mahkum olarak 7 kişi var. Ve bunlar gazeteci değil. Ellerine bir kart tutuşturuyorlar, bunları gazeteci yapıyorlar. Böyle gazeteci oluyorlar. Peki bunlar düşüncesinden, yazısında dolayı mı içeri dirmiş? Hayır. Çoğu zaten bunların DHKP-C terör örgütü mensubu. Ya polis öldürmekten, ya bekçi öldürmekten, ya ruhsatsız silah bulundurmaktan veyahut da banka soymaktan içeri girmiş ve mahkum olmuşlar. Ve bunların da 3 tanesi bizim dönemde, diğerleri bizden önceki hükümetler döneminde" diye konuştu.



Bunu söyleyince sus pus olanların yurtdışına gidince yine aynı şeyi söylemeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biraz dürüst olun be, samimi olun be. bunlarda dürüstlük falan da yok. İftira at tutmazsa iz bırakır. Mantık bu, aynen paralel yapının da yaptığı buydu Türkiye'de. İnsanlara nasıl zulmettiler. 16, 17 ay içeride yatırdılar. Bakın kendileri bazıları için neler yazıyorlar çıkarsınlar diye. Peki 14 yaşında Yakup kardeşimizi içeri aldınız. Adam mı öldürmüştü? Ne yaptı da içeride bu kadar tuttuktan sonra 11 sene çocuk yaşta içeri aldınız şimdi de çocuklarından ayrı olarak tekrar içeri alıyorsunuz" ifadelerini kullandı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin