Erdoğan 17 yıl önceki başlığı hatırlattı, gazetelere çıkıştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 'Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan 17 yıl önceki başlığı hatırlattı, gazetelere çıkıştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda, Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen 406 muhtarı, "milletin evinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı"nda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.



Türkiye'de 18 bini köy ve 32 bini mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunduğunu belirten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevi esnasında her fırsatta muhtarları misafir ederek, muhabbet edeceğini, hasbıhal edeceğini belirtti.



Siyasi mücadelesinde "muhtarlık" kavramının kendisi için ayrı bir önemi, müstesna bir anlamı olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle hakkında açılan dava sonucunda, 23 Eylül 1998'de hakkında 10 ay hapis cezası verildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:



"Kararın ertesinde birçok gazete hele hele en çok satan gazete şu başlığı atmıştı, 'Artık muhtar bile olamaz' demişti. 1998'te atılan bu başlık hem şahsen benim hem de milletimizin hafızasından hiç çıkmadı. Aslında o başlığı atarak sadece beni tahkir etmekle kalmıyorlardı, Türkiye genelinde tüm muhtarları, muhtar kardeşlerimizi de sanki muhtarlık kötü bir şeymiş gibi, seçilmek çok kolay bir şeymiş gibi tahkir ediyorlardı. Zihinlerinin gerisinde seçilmişe karşı büyük bir kibir vardı, bunlar kibirliydi, gururluydu. Milletin seçimine asla samimi olarak bakmıyorlardı, milletin seçtiklerine hiçbir zaman değer vermediler, değer vermek istemediler. Yakın siyasi tarihimize bakınız milletin seçtiği muhtar da olsa, belediye başkanı da başbakan da cumhurbaşkanı da olsa her zaman tahkir etmek, her zaman kibirleriyle onları ezmek istediler. Ancak hamdolsun milletimiz iradesine, seçimine, sandığına sahip çıktı ve kendi tercihlerinin bu ülkenin o kibirli elitlerinin tercihinden daha önemli olduğunu her fırsatta gösterdi.



'Muhtar bile olamaz' diyerek hem şahsımla hem de tüm muhtar kardeşlerimle güya alay ediyorlardı ama bu millet işte kardeşinizi milletvekili seçti, başbakan yaptı, ardından da Türkiye Cumhuriyeti'nin halkoyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanlığı makamına yükseltti. Millet tarafından seçilmiş olmak, bu dünyada ulaşılabilecek payelerin en büyüklerinden, en yükseklerinden biridir. İster muhtar olsun, ister belediye başkanı, milletvekili, isterse cumhurbaşkanı olsun milletin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Halkın tercihiyle, seçimiyle iş başına gelmiş muhtar kardeşlerimiz son derece önemli bir makamda bulunuyorlar, önemli bir vazifeyi ifade ediyorlar, bunu böyle bilmenizi özellikle hatırlatmak istedim."



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kış bahçesinde öğle yemeği verdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin