ER COŞKUN KIRANDİ'Yİ TESLİM ALMAYA GİDEN GAZETECİLERE DAVA AÇILDI

PKK tarafından,Tunceli Pülümür Karayolu'nun Zağge mevkiinde 11 Temmuz günü kaçırılan er Coşkun Kırandi'yi teslim almaya giden heyet ve beraberindeki gazetecilere Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
ER COŞKUN KIRANDİ'Yİ TESLİM ALMAYA GİDEN GAZETECİLERE DAVA AÇILDI

Tunceli-Pülümür karayolu Zağge mevkiinde 11 Temmuz günü yol kesme eylemi gerçekleştiren terör örgütü militanları tarafından kaçırılan Er Coşkun Kırandi'yi 4 Ağustos günü Merkeze bağlı Güleç köyünde teslim alan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Mihdi Perinçek, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Demirtaş, Sanatcı Ferhat Tunç, Gazeteci yazar Umur Hozatlı, Tunceli İl Encümeni Özgür Söylemez ile haberi takip etmek için heyet ile birlikte bulunan Anadolu Ajansı Muhabiri Haydar Toprakçı, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ferit Demir, Dicle Haber Ajansı Muhabirleri Abdülkadir Özbek ve Rüştü Demirkaya, hakkında; TCK'nın 220/8, 53. maddelerinde yer alan "Yasadışı-Bölücü PKK/KONGRA-GEL Terör Örgütünün ve Bu Örgütün ve Amacının Propagandasını Yapmak" suçlamasıyla dava açıldı.


Tunceli Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek olan davanın ilk duruşması 3 Mart tarihinde gerçekleşecek.


PKK  tarafından kaçırılan er Coşkun Kırandi kaçırılışının ardından 25 gün sonra insan hakları temsilcileri ve sanatçılardan oluşan bir heyet tarafından teslim alınmıştı.


Tunceli Merkeze bağlı Güleç köyünden erin teslim alınmasının ardından köye baskın düzenleyen güvenlik güçleri, heyet üyelerini ve gazetecileri gözaltına almıştı. 3 gün süreyle gözaltında tutulan heyet çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak, mahkeme kararı gereği serbest bırakılmışlardı.


Gazetecilerin görüntü, fotoğraf ve makinelerine el konulmuştu. RTÜK ise Er Kırandi hakkında haber yapılmasını yasaklamıştı. CİHAN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin