Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu Kurşun'u anlattılar!

FOX'un merakla beklenen dizisi Kurşun, bu akşam ekran macerasına başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu Kurşun'u anlattılar!

FOX'un yeni sezon için hazırladığı en iddialı projelerinden Kurşun dizisi, bu akşam ekran yolcuğuna başlıyor.



Merakla beklenen Kurşun'un başrol oyuncuları Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu, MedyaTava'nın sorularını yanıtladılar.



'Orhan adaleti hayatının en üst noktasına taşımış bir başarılı bir savcı'



Orhan ve Leyla’nın hikayesini sizlerden dinleyelim?



E.A: Orhan, idealist, kendini adalete adamış ve adaleti hayatının en üst noktasına taşımış bir başarılı bir savcı. Geçmişten gelen kusurlarıyla uğraşan Orhan için annesi ve kız kardeşi adalet kadar hayatının vazgeçilmezleri. Gece alemini ve o çevreyi çok iyi bilmesine rağmen uzak durmayı tercih eden Orhan, mahalle kültürünü de eğitimi de beraber almış, adaletin peşinde koşan genç bir adam.



B.T: 70’li yılların Türkiye’sinde kendini dürüst ve gerçek haberler yapmaya adamış, ailesinin içinde yaşadığı tüm çıkmazlar ve acımasızlıklara rağmen direnmiş, gücünü hiç kaybetmemiş, yanlış yollara sapmamış ve bunun savaşını verirken hep yalnız kalmış, tek başına savaşmış, korkularından aşık bile olamamış genç bir gazeteci Leyla Devrim.



Sizi Kurşun ve Orhan'da en çok ne etkiledi?



E.A: Hayata tertemiz bir bakış açısındayken Orhan’nın kaderin karşısına çıkardıklarıyla çok farklı bir yöne ilerlemesi ve kaçınılmaz değişimi beni etkileyen önemli şeylerden biri oldu.



Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu Kurşun'u anlattılar!



'Güçlü bir gazeteci karakterini canlandıracak olmak bana cazip geldi'



Peki Burçin Hanım, siz projede ya da Leyla’da en çok neleri sevip etkilendiniz?



B.T: Bir dönem dizisinde güçlü bir gazeteci karakterini canlandıracak olmak bana cazip geldi. Çözülemez sorunlar karşısında koruyabildiği cesareti ve dirayeti karakteri renkli ve tutkulu bir hale getiriyor. Dönemin sıkıntılı zamanlarını anlatma şekli, adaleti savunurken verdiği savaşın içindeki kısmi yenilgilere bakışı senaryoda çok gerçekçi anlatılmış. Bu da Leyla’yı sevmemde büyük etki sağladı.



Nasıl bir hazırlık süreç geçirdiğiniz? Karakteri yaratırken nelerden esinlendiniz bambaşka bir Altan ve Burçin var karşımızda?



E.A: Hazırlık süreçlerinin hepsi zordur. Çünkü yepyeni bir karakterle tanışırsınız ve o karakterle aranızdaki bağları kurmak, o karakterleri vücudunuza nasıl yerleştireceğiniz bulmak hiç kolay bir süreç değildir. Bu süreçte tabi ki yalnız değildim. Oyuncu arkadaşlarımla, özellikle yapımcıyla ve yazarlarla birlikte geçirdiğimiz vakitler karakteri daha iyi anlamama çok yardımcı oldu. Orhan’da hemen her karaktere yaklaştığım gibi yaklaştım. İlk önce yürüyüşünü, sonra tavrını, sonra sesini ve daha sonra da iç enerjisini ve dış enerjisini bulmakla vakit geçirdim. Çok farklı bir rol çıktı gerçekten çok heyecanlanıyorum, çok etkileniyorum rolü oynarken. İçinde olmaktan çok mutluyum. Bakalım rol nereye gidecek ? Nasıl bir yere sürükleyecek? Bizi ben de çok merak ediyorum...



B.T: O yıllar saçıyla makyajıyla kostümüyle çok iddialı ve özgün... O yılların fotoğraflarına bakmak, o dönemin haberlerini okumak, olaylarına hakim olmak için ilk yaptığım hazırlıklardan biri oldu.



Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu Kurşun'u anlattılar! - Resim : 2



'70’lerin renkli atmosferinde samimi bir hikaye izleyecekler'



Kurşun’da izleyici neler bulacak?



E.A: 70’lerin renkli atmosferinde heyecanla takip edecekleri samimi bir hikaye izleyecekler.



B.T: Geçtiği dönem, kostümler, saç makyaj ve aksesuarlarıyla farklı bir soluk getireceğini, hikayedeki güçlü karakterleri ve onların dönüşümlerini takip severek edeceklerini düşünüyorum.



Engin Altan Düzyatan, Burçin Terzioğlu, Berrak Tüzünataç, Sarp Akkaya, Engin Şenkan, Kürşat Alnıaçık, Seda Akman, Bora Akkaş, Begüm Akkaya, Gülizar Irmak, Şebnem Dilligil ve Cem Kurtoğlu’nun kadrosunda yer aldığı, yönetmenliğini Murat Can Oğuz ve Burak Arlıel’in yaptığı, senaryosunu Kerem Deren, Çisil Hazal Tenim ve Ayberk Çınar’ın kaleme aldığı “Kurşun”, bu akşam saat 20.00’de ilk bölümüyle FOX’ta.



"Kurşun ilk bölüm 2'nci bölüm fragmanı yayınlandı!" Galerisine Göz At



"Kurşun dizisinin ilk bölüm fragmanı yayınlandı!" Galerisine Göz At



"Kurşun dizisinden kareler" Galerisine Göz At



Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu Kurşun'u anlattılar! - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin