'En iyi gazetecilik fikrimizi söylediğimizde olur'

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin verdiği 'Basın Özgürlüğü Ödülleri' sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
'En iyi gazetecilik fikrimizi söylediğimizde olur'

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ( tarafından her yıl verilen 'Basın Özgürlüğü ödülleri bu yıl, İran, Rusya, Güney Afrika ve Burma'ya gitti. Ödüller New York'ta düzenlenen yemekli bir geceyle sahiplerine verildi.



Burton Benjamin anısına verilen 2014 Burton Benjamin Ödülü ise Amerika'da yaşayan Meksikalı gazeteci Jorge Amos'un oldu. Amos'a ödülü'nü CNN 'in ünlü muhabiri Christiane Amanpour verdi. Amos ödülünü  "Gözümüzdünüz, şimdi de ruhumuzun bir parçası oldunuz" sözleriyle Suriye ve Meksika'da öldürülen gazetecilere adadı. Amos, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, "En iyi gazetecilik fikrimizi söylediğimizde olur: Gücü elinde bulunduranları sorguladığımızda... haksızlığı duyurduğumuzda... Ben bir muhabirim. Sizin arkadaşınız olmak istemiyorum. İnanın siz de benim arkadaşım olmak istemezsiniz" diye konuştu.



Mısırda tutuklu bulunan Al Jazeera muhabirleri için yapılan saygı duruşuyla başlayan törende, Suriye'de IŞİD tarafından infaz edilen gazeteci James Foley'in ailesi de bir konuşma yaptı.



Mısırda tutuklu bulunan Al Jazeera muhabirleri için de saygı duruşunda bulunuldu. 



Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü 4 gazeteciye!



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin