EN İYİ 'AVRUPALI GENÇ GAZETECİ'Yİ SEÇECEK JÜRİ BELLİ OLDU

Avrupa Komisyonu (Genişleme GM) tarafından Avrupa Gençlik Basın Birliği ve Cafebabel.com ile işbirliğiyle düzenlenen pan-Avrupa gazeteci ödülünü seçecek ulusal jüride şu isimler yer alıyor...

Google Haberlere Abone ol
EN İYİ 'AVRUPALI GENÇ GAZETECİ'Yİ SEÇECEK JÜRİ BELLİ OLDU

Son katılım tarihine yalnızca beş hafta kalan, “2009 Avrupalı genç Gazeteci Ödülü” kapsamında Avrupa’nın her yanından genç gazeteciler geleceğin Avrupa'sı ve AB’nin genişlemesi hakkındaki vizyonlarını makaleler göndererek paylaşmaya,  yarışmaya katılmaya davet ediliyor. Haziran 2009 tarihinde, önde gelen medya profesyonelleri ve Avrupa Komisyonu’nun bir temsilcisinden oluşan ulusal jüriler her ülkeden bir kazanan makale veya radyo dinletisi seçecekler.


 


Türkiye’den sunulan makaleleri ve radyo programlarını gazeteci Uğur Ergan, Semih İdiz ve Nazlan Ertan değerlendirecek ve kazanan çalışmayı seçecekler. Kendilerine Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Basın Danışmanı Sümbül Eren destek verecek.


 


Ulusal jüri üyeleri başvuruları değerlendirirken, yarışmaya gönderilen makale ve radyo programlarında gazetecilik yeteneğinin yansımasını göz önünde bulunduracak. Ulusal jüriler kazananları, sunulan bilgilerin konuyla ilgisi, konunun ele alınmasındaki özgünlük, gazetecilik stili, yazının kalitesi, okuyucunun ilgisini çekebilme ve makalenin hazırlanması için gösterilen çabaya göre seçecek.


 


2009 Avrupalı Genç Gazeteci Ödülü’nün ülkeler bazındaki bütün kazananları 29 Ağustos - 2 Eylül 2009 tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'e yapılacak bir kültürel ve tarihi geziye davet edilecek. Bu yıl Avrupa, 1989 yılında Berlin Duvarının yıkılmasıyla demir perdenin düşüşünün 20’nci yıldönümünü kutlayacak. Bu yıl aynı zamanda sekiz Orta ve Doğu Avrupa Ülkesinin yanı sıra Malta ve Kıbrıs’ın katılımının da 5'inci yıldönümüne denk geliyor. Üst düzey politikacılar ve medya temsilcilerinin katılımıyla AB’nin genişlemesinin tartışılması ve ülkeler düzeyinde her kazananın kutlanması amacıyla bir konferans düzenlenecek. Kazanan makaleler ve radyo programları yarışma web sitesinde (www.EUJournalist-award.eu) yayınlanacak ve makaleler ayrıca kitapçık halinde yayınlanacak.


 


Yarışma şartları


AB’nin genişlemesiyle ilgili 2009 Avrupalı Genç Gazeteci Ödülü, AB üye ülkelerinin yanı sıra aday (Hırvatistan, Türkiye, Eski Yugoslav Cumhuriyeti Makedonya) ve potansiyel aday ülkelerden (Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Kosova[1]) 17–35 yaş arası genç yazarlar, öğrenciler ve serbest gazetecilerin katılımına açıktır. Eserler 2008 veya 2009’da yayınlanmış ve resmi AB dillerinden birinde veya Aday Ülkelerin ve Potansiyel Adayların dillerinden birinde yazılmış olmalıdır. Katılımcılar yarışmaya www.EUjournalist-award.eu web sitesi üzerinden katılabilir. Bu web sitesinde katılımcılar için kurallar ve kriterlerin tamamının yanı sıra AB’nin genişleme politikasıyla ilgili haberler, gazetecilikte kariyer yapmak isteyenlere yönelik enteresan ipuçları ve genç Avrupalı gazetecilerden oluşan bir topluluk bünyesinde yeni bağlantılar kurma imkânı sunulmaktadır.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin