Elif Türkölmez’den 80’ler ve 90’lara övgü: Anne Kız, Harikasın

Radikal gazetesindeki söyleşileri ve yazılarıyla tanıdığımız gazeteci Elif Türkölmez’in ilk hikaye kitabı 'Anne Kız, Harikasın', Çınar Yayınları’ndan çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Elif Türkölmez’den 80’ler ve 90’lara övgü: Anne Kız, Harikasın

Radikal gazetesinde büyük ilgi gören söyleşileri ve “46 Derece” köşesiyle takipçilerini yaratmış gazeteci Elif Türkölmez’in ilk hikâye kitabı “Anne Kız, Harikasın”, geçtiğimiz hafta Çınar Yayınları’ndan çıktı. Kasabalı, şehirli, yoksul, zengin, şişman, sıska, genç, yaşlı, birbirinden farklı olsalar da hepsi de mutlu olmak isteyen kadınların hikâyelerini bir araya getiren kitap, kızartma kokularının mahalleye taştığı evlere, sigara içilen zamanlardaki otobüs yolculuklarına, TRT karşısında geçirilen cumartesi gecelerine, zeytinyağlı sarmalarla çıkılmış plajlara, Top Pop dergisi okunan gençlik zamanlarına, Zeki Müren filminin gösterildiği açık hava sinemalarına, kuşburnu dondurması yapan pastanelere götürüyor; çok yakından tanıdığımız bu kadınların hüzünlü, kederli ve komik yaşamlarına ortak ediyor. 18 kısa hikâyeden oluşan “Anne Kız, Harikasın”, 80’ler ve 90’larda aklı kalmış bir kuşağın anılarını uyandırıp, kah gözyaşlarına kah da kahkahalara boğuyor.



Elif Türkölmez’den 80’ler ve 90’lara övgü: Anne Kız, Harikasın



Çok kısa sürede okuyup, yeniden geri dönmek, özellikle bazı hikâyelerde takılıp kalmak isteyeceğiniz “Anne Kız, Harikasın”, kitabevlerinde 10 TL’den satışa sunuldu.



Elif Türkölmez



1983’te İstanbul, Kadıköy’de doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sosyoloji, Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim okudu. Radikal Gazetesi’nde çalıştı. Özellikle Radikal Cumartesi ekinde çok beğenilen söyleşileri ve “46 Derece” köşesiyle takipçilerini yaratan Türkölmez’in yazıları Hürriyet, Altyazı, GQ, Milliyet Sanat, Hürriyet Kitap Sanat gibi pek çok gazete ve dergide yayımlandı. Son iki yıldır takipçileri gün geçtikçe artan @sefertasimoda adlı instagram hesabında vegan notlar, hikâyeler, tarifler paylaşmakta. “Anne Kız, Harikasın”, Türkölmez’in yayımlanmış ilk kitabı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin