Ekrem Dumanlı'nın avukatı: 'Bu dosyanın içi boş'

Mahkemeye sevkedilen Dumanlı'nın avukatı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem Dumanlı'nın avukatı: 'Bu dosyanın içi boş'

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen '14 Aralık' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bu sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilen Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır, gazetecilerin sorularını cevapladı:



Şüphelilerin mahkemeye sevk edildiklerini 6 saat sonra sabaha karşı öğrenebildiklerini söyleyen Tanır, "Ekrem bey gibi dünyaya malolmuş, dünyanın en büyük gazetesinin genel yayın müdürünün avukatları olarak bizler, hangi maddeyle sorgulandığını bilmiyoruz. İnanın bu dosya tamamen boş. Hukuk Fakültesi birinci sınıf talebesinin eline versen şu dosyayı, 'bu ne biçim dosya ' diyecek . Kesinlikle dosyanın içi boş. Ekrem beyi suçlayacak hiçbir şey yok" dedi. 



"HUKUKA VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGIYA DAVET EDİYORUZ"



Adalet Hukuk Derneği üyesi bir grup avukat da açıklama yaptı. Dernek adına açıklamayı okuyan Avukat Süleyman Taşbaş," Savcılık ifadesi alınan şüpheliler hakkında derhal serbest bırakılma kararı verilmesi gerekirken, makul bir gerekçe gösterilmeden ek gözaltı süreleri alınarak, haksız yere nezarethane ortamında günlerce tutuldular" şeklinde konuştu.



Taşbaş açıklamayı, "Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, yargı sistemimizi, ülkemizi içine düşürdükleri bu vahim tablodan, iktidar sahiplerini sorumlu davranmaya, hukuka ve basın özgürlüğüne saygıya davet ediyoruz" diye sürdürdü. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin