Ekrem Dumanlı 'haram manşetler'e ateş püskürdü, sürprizleri duyurdu!

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, bugünkü köşesine hükümet medyasının manşetlerini taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem Dumanlı 'haram manşetler'e ateş püskürdü, sürprizleri duyurdu!

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, bugünkü köşesine hükümet yanlısı yayın yapan gazetelerin manşetlerini 'Haram manşetler' başlığıyla taşıdı ve gazetelerin 'borazan gibi aynı sesleri çıkardığını' iddia etti.



Dumanlı yazısında 'hükümetin her dediğine ayak uyduran ve ona göre düşmanlıklar ihdas eden' meslektaşlarına mal varlıklarını açıklama çağrısında bulundu.



Dumanlı yazısında ayrıca, yeni yayın döneminde 'yalancıya da yamacıya da' sürprizlerinin olacağını belirtti.



İşte, Dumanlı'nın bugünkü köşe yazısı:



Haram manşetler



Hafta içinde “yandaş medya” yine aynı manşetle çıkmıştı. Malum, çoktandır koro halinde konuşuyorlar.



Bu seferki senaryoları “haram” üzerine kurulmuştu. “Haram taltif”, “Haram taltif operasyonu”, “Hoca'nın haramzadeleri” gibi başlıklar atmışlardı. Ortak yayın stratejisine bakınca şu sonuca ulaşıyor okur: Sürekli aynı başlıkları atabilmek için ya aralarında telepati yapıyorlar ya da bir suflör bunların kulağına ne üflüyorsa onlar da borazan gibi aynı sesi çıkarıyorlar.



“Haram” başlıklarına dönecek olursak; öyle bir hava estirmişler ki sanırsınız yandaş diye ünlenen, havuz medyası diye suçlanan gazete ve televizyonların bir haram-helal titizliği bulunmakta. Öyle ya; hep bir ağızdan “haram taltif” deyip başlık attıklarına göre harama helale dikkat ediyor olmalılar. Ah keşke öyle olsa!



Müsaadenizle önce taltif meselesini özetleyeyim; sonra döner güdümlü ve tetikçi medyanın haram üzerinden algı operasyonu yapmasına değinelim.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin