Ekranda 'liseli fantezileri' bitiyor!

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı taslakla ekranda bir dönem kapanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ekranda 'liseli fantezileri' bitiyor!

Adalet Bakanlığı, 2005’te yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’yla artan cezalar ve ağırlaşan infaz koşulları nedeniyle yargılanan sanık sayısının artması ve cezaevlerinin kapasitelerinin aşılmasına karşı yeni formülleri devreye sokmak için çalışma başlattı. Bakanlığın taslaktaki bazı düzenlemeler şöyle:



PAZARLIK: Suçunu kabul etmesi şartıyla 5 yıl veya daha az hapis cezası gerektiren suç işleyen şüphelilere 1 yıl hapis veya para cezası, kamu yararına işte çalışma, belirli meslekleri yapmanın yasaklanması, ev hapsi, şehir hapsi gibi yollarla davadan kurtulma formülleri devreye sokulacak. 



UZLAŞTIRMA: Mevcut kanunda bazı suçlarda taraflar uzlaşma yoluna gidebiliyor. Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda (sarkıntılık, taciz gibi) suçlarda  uzlaşma yolunu gidilmesine izin verilmiyor. Taslağa göre “sadece para cezası veya yukarı sınırı 5 yıl veya daha az hapis cezası gerektiren” ve mağduru gerçek bir kişi olan bütün suçlarda uzlaştırmaya gidilebilecek. Tarafların kabul etmesi halinde dosya uzlaştırma bürolarına gönderilecek. 45 gün içinde uzlaşmanın gerçekleşmesi halinde savcı şüpheli hakkında “takipsizlik” kararı verecek. Uzlaştırma mahkeme aşamasında olursa dosya düşecek. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin