EKONOMİ GAZETECİLERİ DERNEĞİ'NDEN SAYDAM PR'A KINAMA

Saydam PR’ın Ağaoğlu İnşaat’ın sahibi Ali Ağaoğlu hakkında Habertürk Gazetesi'nde yer alan bir habere dönük yayınladığı cevap hakkı niteliğindeki basın bültenini Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) kınadı.

Google Haberlere Abone ol
EKONOMİ GAZETECİLERİ DERNEĞİ'NDEN SAYDAM PR'A KINAMA

Sevgili EGD Üyeleri 


Mesleğimizde düzeltme ve cevap hakkı her zaman uygun bulduğumuz bir uygulamadır. Mesleğimizde zaman zaman hız veya başka nedenlerden dolayı yanlışlıklar yapılabilmektedir. İşte bu yanlışlıklara karşı düzeltme ve cevap hakkı aksaklıkları ortadan kaldıran önemli bir mekanizma olarak görülmektedir. 


Ancak bazen düzeltme ve cevap hakkı kastı aşmakta ve içinde hakarete varan ifadeler yer almakta. Geçtiğimiz günlerde önde gelen iletişim şirketlerinden Saydam PR’ın Ağaoğlu İnşaat’ın sahibi Ali Ağaoğlu hakkında Habertürk Gazetesi'nde yer alan bir habere dönük yayınladığı cevap hakkı niteliğindeki basın bülteni tam da bahsettiğimiz bu yanlışlığı kötü bir örnek olarak kayıtlara geçmiştir. 


Bültende hakarete varan ifadeler yer almaktadır. Bu durum mesleğimiz açısından kabul edilebilir değildir. Düzeltme hakkı ahlaki kurallar ölçüsünde kullanılmalıdır. Bültenin yazılış şeklini ve bültende yer alan hakaret cümlelerini protesto ediyoruz. Bu tür yanlışlıkların bir daha olmamasını diliyoruz.


EGD Yönetim Kurulu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin