Kayıplara karışan gazeteciden haber var!

Rusya yanlısı ayrılıkçıların lideri Ponamaryev, dünden beri haber alınamayan gazetecinin nerede olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kayıplara karışan gazeteciden haber var!

Rusya yanlısı ayrılıkçıların lideri Vyaçeslav Ponamaryev, dünden beri haber alınamayan Amerikalı gazeteci Simon Ostrovski'nin, yanlarında olduğunu söyledi.



Ponamaryev, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrol altında tuttuğu Slavyansk'taki olayları izlemek üzere bölgede bulunan Ostrovski'nin rehin olarak tutulmadığını belirtti.



Ayrılıkçıların lideri Ponamaryev, yaptığı açıklamada, "Kimse Ostrovski'yi kaçırmadı". O şu anda (ayrılıkçıların kontrolündeki) Güvenlik Servisi binasında bulunuyor ve haberlerini yazıyor" ifadesini kullandı.



Slavyansk'ta son dönemde, gazetecilerin takip edilmesi ve alıkonulması vakaları meydana gelirken, bu hafta başında da ayrılıkçılar tarafından alıkonulan iki İtalyan ve bir Belaruslu gazeteci, belli bir süre sonra serbest bırakılmıştı.



Bu arada, AGİT'in basın özgürlüğü meselelerinden sorumlu temsilcisi Dunja Mijatovic, yayımladığı mesajında, Ostrovski'nin kaçırılmasından duyduğu tedirginliği dile getirirken, bölgede gazetecilerin görevlerinin yapabilmesine imkan verilmesine, gazetecilerin takip edilmemesi ve gazetecilere yönelik saldırıların durdurulmasına istedi. AA


Etiketler gazeteci haber kayıp
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin