EGEMEN BAĞIŞ'TAN LOS ANGELES TIMES'A MEKTUP

Egemen Bağış, Los Angeles Times gazetesinde yer alan iddialara bir mektupla cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
EGEMEN BAĞIŞ'TAN LOS ANGELES TIMES'A MEKTUP

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Los Angeles Times'a gönderdiği mektupta, "ABD'de hürriyet heykeli ne kadar sağlamsa, Türkiye'de de AK Parti'nin meşruiyeti ve demokrasiye bağlılığı o kadar sağlamdır" dedi.


 


Egemen Bağış, Los Angeles Times gazetesinde yer alan ve "Türkiye'nin, AK Parti hükümeti altında AB'den uzaklaşıp İran'a yaklaştığı" yönündeki iddialar ile ilgili olarak gazeteye bir mektup gönderdi.



Gazetede yer alan iddiaları eleştiren Bağış, "Amerikalı Yazar Mark Twain'in sözüyle üç çeşit yalan vardır: Normal yalanlar, ağır yalanlar ve istatistik rakamlarla söylenen yalanlar... Gazetenizdeki iddialar da bu son kategoriye giriyor" ifadelerini kullandı.



Mektupta, aynı gazetede Soner Çağaptay imzasıyla yayınlanan yazıda da "Türk halkının ABD'ye düşmanlık beslediğinin de öne sürüldüğünü" hatırlatan Egemen Bağış, şunları kaydetti:



"ABD'nin Kuzey Irak'ta istihbarat paylaşımına başlamasından sonra Türkiye'deki desteği yüzde 69'a yükselmiştir. Türkiye, dostluğa daima dostlukla karşılık verir.



Yazıda, Türkiye'de İran ile yakınlaşmayı isteyenlerin oranının yüzde 28 olduğu belirtilmekte ve bu sayıya dayanılarak Türkiye'nin İran eksenine kaydığı iddia edilmektedir. Yüzde 28 İran eksenindeyse, o zaman kalan yüzde 62'si nerededir? Ben nerede olduklarını söyleyeyim: Yüzde 50, AK Parti'nin şu anki seçmen desteğidir. Yüzde 62 de partimizin kapatılması halinde alacağımız minimum oy oranıdır."



Egemen Bağış, mektubunda AK Partinin kapatılma girişimine AB'den sert tepki geldiğini ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn'in, "Normal AB demokrasilerinde siyasi konular mecliste konuşulur ve sandıkta karara varılır, mahkemede değil", İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in de "AK Parti Hükümeti, kararlı AB reformcularından oluşuyor" dediklerini de hatırlattı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin