Economist'ten 'Kürt sorunu' yorumu!

İngiltere'de haftalık yayımlanan The Economist dergisi son sayısında, Türkiye'de Kürt Sorunu'nda gelinen noktayı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Economist'ten 'Kürt sorunu' yorumu!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la Ankara'daki ofisinde yapılan bir mülakatın da aktarıldığı Economist'teki yazının başlığı, "Yıpratma savaşı".



Economist ilk olarak HDP'nin son kamuoyu araştırmalarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile erken seçime gidilmesi halinde muhtemelen yüzde 10 barajını aşamayacağını ve Meclis'e giremeyeceğini belirtiyor.



Dergiye göre bunda en büyük pay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait:



"Erdoğan, yeniden Meclis'te çoğunluğu elde etmek için Türkleri bir daha sandığa götürdü. Kürt kentlerinde havan topları ve tanklarla militanlara saldırdı. Ana akım medyayı HDP'ye kapadı ve Sayın Demirtaş da dahil olmak üzere HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdı. HDP'nin 59 milletvekilinden en az 50'si, faaliyetleri yasaklı PKK'yı desteklemekle suçlanıyor.



"Sayın Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği, çok sayıda Kürdün ise ulusal davalarının bayraktarlığını yaptığını düşündüğü PKK'nın kökünü kurutma sözü verdi."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin