Economist'in usta mizahçısından Türkiye çıkartması

Dünyaca ünlü siyasi mizah ustası Türkiye'ye geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Economist'in usta mizahçısından Türkiye çıkartması

İstanbul Bilgi Üniversitesi, The Economist Dergisi ve The Baltimore Sun Gazetesi’nin siyasi karikatüristi Kevin (Kal) Kallaugher’i ağırlayacak. İletişim Fakültesi'nin davetiyle “Mürekkep ve Pixel: Kevin (Kal) Kallaugher ile 21. Yüzyılda Siyasi Karikatürist Olmak” başlıklı söyleşide konuşma yapacak Kallaugher'in eserlerinden oluşan sergi de 5-23 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.



İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun özel davetlisi olarak İstanbul’a gelen, 20. yüzyılın önde gelen çizerlerinden Kevin (Kal) Kallaugher’in “Mürekkep ve Pixel: Kevin (Kal) Kallaugher ile 21. Yüzyılda Siyasi Karikatürist Olmak” başlıklı söyleşisine ev sahipliği yapacak. Londra merkezli The Economist Dergisi ile The Baltimore Sun Gazetesi’nin editoryal karikatüristi Kallaugher, günümüz dünyasında siyasi karikatür çizerliğine ilişkin görüşlerini aktaracak. 9 Ekim 2015 Cuma günü saat 14.00’te İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek söyleşide usta çizer, katılımcıların sorularına yanıt verecek.



Programın ikinci bölümünde İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu moderatörlüğünde Kevin (Kal) Kallaugher ve çizer M. Kutlukhan Perker’in katılımıyla “Türkiye’de Siyasi Karikatürist Olmak” başlıklı söyleşi düzenlenecek. 



Etkinlik kapsamında, BİLGİ Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde (ÇSM) Kevin Kallaugher’in karikatürlerinden oluşan bir seçki de sergilenecek. The Economist portfolyosunda 4000’in üzerinde basılmış karikatür, 140 dergi kapağı, 2008 yılında küresel ekonomik kriz hakkında tasarladığı “Credit Crunch” adlı masabaşı oyunu ve ödüllü üç resimli duvar takvimi bulunan Kevin (Kal) Kallaugher’in eserlerinden oluşan seçki 5 – 23 Ekim 2015 tarihlerinde ÇSM giriş katında görülebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin