DUYGU ASENA ÖDÜLÜ İPEK ÇALIŞLAR'IN OLDU

Uluslararası PEN Türkiye Merkezi'nin, geçen yıl vefat eden Duygu Asena'nın anısına düzenlediği ödülün ilki, gazeteci-yazar İpek Çalışlar'a verildi.

Google Haberlere Abone ol
DUYGU ASENA ÖDÜLÜ İPEK ÇALIŞLAR'IN OLDU

Duygu Asena'nın doğum gününde düzenlenen törene, Duygu Asena'nın dostları, yazar ve gazeteciler katıldı.
      ''Latife Hanım'' kitabıyla, Latife Hanım'ın gerçek kimliğini ortaya koyduğu belirtilen İpek Çalışlar'a ödülünü, Duygu Asena'nın kız kardeşi İnci Asena verdi.
      Kızkardeşinin doğum gününde onu çok özlediğini ifade eden İnci Asena, Latife Hanım'ın, genç yaşında Mustafa Kemal'in yanında yer aldığı için unutturulmaya çalışıldığını dile getirdi.
      Kadın hakları alanında günümüzde çok yol alınamadığını ifade eden Asena, ''Bugün Mustafa Kemal'in önünde olmamız gereken bir gün. Mustafa Kemal de böyle isterdi. Ancak 70 yıl öncesine baktığımda, bugün 400-500 yıl öncesine gittiğimizi görüyor ve üzülüyorum'' diye konuştu.
      Gazeteci-yazar İpek Çalışlar da Latife Hanım'ı Duygu Asena'ya benzeterek, onun da bir yaz günü yaşama veda ettiğini kaydetti.
      Çalışlar, çok yakın dostu Duygu Asena'ya, çok seveceği Latife Hanım'ı anlatmakta geç kaldığı için üzgün olduğunu bildirdi.
      Çalışlar, bu ödülün yarısının kendisine, yarısının da Latife Hanım'a verildiğini sözlerine ekledi.
      Duygu Asena'nın dostları gazeteci Zeynep Oral ve Nebil Özgentürk'ün Asena ile ilgili hatıralarını paylaştıkları törende, müzisyen Vedat Sakman da Asena'nın sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konser verdi.


milliyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin