Dünyayı sarsan fotoğrafı çeken muhabir söyleyecek söz bulamadı!

DHA Foto Muhabiri Nilüfer Demir, 'kıyıya vuran çocuk' fotoğrafıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyayı sarsan fotoğrafı çeken muhabir söyleyecek söz bulamadı!

Bodrum'da meydana gelen bot faciasında hayatını kaybedenlerden biri de 3 yaşındaki Aylan oldu.



Ailesiyle birlikte Bodrum'dan Yunanistan'a gitmeye çalışırken hayatını kaybeden Aylan'ın kıyıya vuran cansız bedeninin görüntüleri dünyayı ayağa kaldırdı.



'Kıyıya vuran çocuk' fotoğrafını çeken DHA Bodrum Muhabiri Nilüfer Demir, dünyada infial yaratan fotoğrafla ilgili CNN Türk'e konuştu.



CNN Türk canlı yayınına bağlanan Demir, fotoğrafın bu kadar yankı uyandıracağını hiç düşünmedğini belirterek "Sadece Aylan'ı gördüğümde duyduğum acıyı göstermek istemiştim" dedi. 



Demir sözlerine şöyle devam etti:



3 yaşındaki Aylan Kurdi'yi gördüğümde gerçekten kanım dondu. O an yapabileceğim bir şey yoktu. Yerde kırmızı tişörtü, lacivert şortuyla yarı beline kadar sıyrılmış bir şekilde yerde cansız bedeniyle yatıyordu. O'nun için yapabileceğim bir şey yoktu. Yapabileceğim tek şey yerde yatan bedeniyle çığlığını duyurabilmekti. Ben de bunu ancak deklanşöre basarak yapabileceğime inandım ve o anın fotoğrafını çektim. 100 metre ilerisinde abisi Galip yerde yatıyordu. Daha sonra O'nun yanına gittim. O'nun da tişörtü üzerine kadar sıyrılmıştı. Galip'in, Tahara'nın üzerlerinde hiçbir şekilde can yeleği, kolluk, onları suyun üzerinde tutabilecek hiçbir şey yoktu. Bu da olayın dramatikliğini ortaya koyuyordu. Ama yapabileceğim tek şey o anın fotoğrafını çekebilmekti ve ben de öyle yaptım.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin