Dünyanın en köklü gazetecilik örgütünden Hürriyet'e destek!

IPI Hürriyet’e yönelik saldırıya sert tepki gösterdi...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en köklü gazetecilik örgütünden Hürriyet'e destek!

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 6 Eylül gecesi Hürriyet'e yapılan saldırıyı ve açılan soruşturmayı kınadı.



IPI Basın Özgürlüğü Savunucusu ve İletişim Direktörü Steven M. Ellis, bildiride şu ifadeleri kullandı:



Yaşananlar Türkiye'de 1 Kasım seçimleri öncesi bağımsız medyayı hedefleyen taciz ve yıldırma amaçlı endişe verici kampanyada tehlikeli bir tırmanmaya işaret ediyor. Önemli bir çizgi aşıldı: Türkiye'de bir medya kuruluşuna karşı internette yürütülen yıldırma kampanyası, gerçek hayatta o kuruluşa yöneltilen fiziksel şiddete dönüştü. 



Bu saldırıda kimsenin yaralanmaması bir şanstır ama bir dahaki sefere bu kadar şanslı olmayabiliriz. Adalet ve Kalkınma Partisi liderleri bu saldırıyı ve içinde yer alanları kınamalı, şiddetin kabul edilebilir bir tepki olmadığını net ve güçlü bir biçimde ifade etmelidir.



Hürriyet'e açılan soruşturma devam ederse bu, Cumhurbaşkanı'nın söylediği bir sözü haberleştiren herhangi bir gazeteciye, Cumhurbaşkanı yahut destekçileri bu haberin sunuş tarzından hoşlanmazsa cezai suçlamalarla karşılaşabilecekleri mesajını verecektir. Olumsuz etkiler yaratacak bu mesaj, özellikle de bir seçim öncesinde bir demokrasi için son derece zararlıdır.



Savcıları bu soruşturmayı düşürmeye ve dikkatlerini gerçek tehditlere yöneltmeye davet ediyoruz: Yani fikirlerine katılmadıkları insanları susturmak için şiddete başvuranlara ve bu tür saldırıları teknoloji kullanarak azmettirenlere…



DÜNYANIN EN KÖKLÜ GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİNDEN 



Avrupa Konseyi'ne danışmanlık statüsüne sahip olan Viyana merkezli IPI, 65 yıllık geçmişi ve 120'den fazla ülkede yüzlerce üyesiyle dünyanın en köklü ve yaygın gazetecilik örgütlerinden biri. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin