Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesinde 10 Ocak: 157 gazeteci parmaklıklar ardında

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı, Türkiye’nin en fazla gazetecinin hapiste olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesinde 10 Ocak: 157 gazeteci parmaklıklar ardında

Bağımsız gazeteci, editör ve medya yöneticilerinin bir araya gelerek kurduğu Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı, Türkiye hükümetine yönelttiği tutuklu yargılanan gazetecilerin salıverilmesi yönündeki talebini bir kez daha dile getirdi.



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili açıklama yayınlayan IPI, Türkiye’de gerileyen basın özgürlüğünün ve Türkiye’nin en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülke olarak anıldığının altını çizdi.



Açıklamada şu ifadeler yer aldı:



"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ocak’ta yayımladığı mesajda 16 yıllık AKP yönetiminde yapılan reformlarla basının özgürleştiği, zenginleşiği, ve çeşitlenebildiği bir zeminin yaratıldığı söylenirken, sayısal veriler ise aksini anlatıyor.



IPI’ın güncel verilerine göre, bugün en az 157 gazeteci parmaklıklar ardında bulunuyor. Bu gazetecilerin 127’si 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimini takip eden süreçte tutuklandı. Rakamlara göre darbe girişiminden önce ise yaklaşık 30 gazeteci cezaevinde bulunuyordu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin