Dünyaca ünlü format şirketi, Türkiye'den hangi yapım firmasıyla ortak oldu?

Dünya çapında büyük ses getiren formatların sahibi olan o şirkete Türk ortak...

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü format şirketi, Türkiye'den hangi yapım firmasıyla ortak oldu?

“O Ses”, “Milyonluk Resim”, “Ütopya”, “Ve Kazanan” gibi formatların sahibi olan Talpa Medya, Türkiye’den Provizyon Medya ile ortaklık anlaşması imzaladı.



John De Mol tarafından kurulan Hollandalı şirket Talpa Medya, Türkiye’de özellikle O Ses Türkiye formatıyla tanınıyor. Bugüne kadar 75’ten fazla formatı 180 ülkede yayına giren Talpa Medya, 2015 yılında yine bir dünya devi olan ITV Grup’la birleşmişti.



Talpa Medya bundan sonra Türkiye’deki faaliyetlerine Provizyon Medya’yla devam etme kararı aldı. İki şirket arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan ortaklık anlaşmasıyla birlikte Provizyon Medya, TV 8’de yayınlanan “O Ses” formatı hariç,  Talpa formatlarının Türkiye’deki dağıtıcı ve yapımcı firması oldu.



2008 yılında Ufuk Coşkun tarafından kurulan Provizyon Medya, geçtiğimiz yıllarda yayınlanan “Biri Bana Gelsin (Show TV)”, “Kaybolan Çiçekler (FOX)”, “Ekip Şahane (Kanal D)” gibi yapımlarla dikkat çekmişti. Son dönemlerde ise STAR TV’de yayınlanan “Eyvah Düşüyorum”la FOX’ta ekrana gelen “Milyonluk Resim” ve “Çağla Şıkel’le Yeni Bir Gün” gibi başarılı yapımlarla adından söz ettirdi.



Provizyon Medya, Talpa ortaklığıyla birlikte önümüzdeki günlerde çok daha büyük ses getirecek projelere imza atmayı planlıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin