DÜNYA TV´LERİNİN GÖZDESİ KAPADOKYA

Yılbaşından bu yana, 13 ülkeden 26 devlet ve özel TV kanalı Kapadokya Bölgesi´nde, belgesel ve konulu film çekimi için izin talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
DÜNYA TV´LERİNİN GÖZDESİ KAPADOKYA

Kapadokya Bölgesi'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Göreme Açıkhava Müzesi, Zelve Örenyeri, Çavuşin Kilisesi, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Gülşehir Açık Saray Harabeleri, Göreme El Anzar Kilisesi ile Kaymaklı, Derinkuyu, Mazı ve Tatlarin Yeraltı Şehirleri'nde, belgesel ve konulu film çekimi yapmak için Japonya'dan 7, İngiltere'den 4, İtalya, Fransa, ABD, Almanya'dan 2, Ekvator, Gürcistan, Slovakya, Rusya, Macaristan, Güney Kore ve Yugoslavya'dan birer devlet ve özel TV kanalı, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin isteğinde bulundu.

Yabancı ülkelerin yoğun olarak ilgi gösterdiği Kapadokya Bölgesi'nde ayrıca, TRT de "Güneş Doğu'dan Doğar", "Doruklardaki Lezzet" gibi belgesel ve tanıtım film çekimleri için izin isteğinde bulunurken, "Asmalı Konak" dizi film ve sinema filminin çekimleri de gerçekleştirildi.

Öte yandan, önümüzdeki aylarda vizyona girecek "Yazı-Tura" adlı sinema filminin bir bölümü de Göreme, Ürgüp, Uçhisar ve Avanos gibi merkezlerde çekildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin