Dünya gazetesinde tenkisat! 50 kişi işsiz kaldı

© MEDYATAVA Mali krize girdiği belirtilen grupta 50 kişinin işine son verildi.

Google Haberlere Abone ol
Dünya gazetesinde tenkisat! 50 kişi işsiz kaldı

Dünya grubunda 50'ye yakın kişinin işine tazminatsız olarak son verildi.



Geçtiğimiz yıl açtığı televizyondan dolayı mali kriz içine giren Dünya grubunun, maaşlarda düşüş yaratacak yeni sözleşmeleri geçtiğimiz hafta çalışanlara sunduğu belirtildi.



Bu sözleşmeleri imzalamayan 40'a yakın kişinin, finansal sıkışıklık nedeniyle de 10'a yakın kişinin işine dün son verildiği öne sürüldü.



Dünya gazetesinde işten atılan bazı isimler şöyle: Gazetenin Görsel Yönetmeni Murat Kaspar, Araştırma Servisi şefi Yıldız Bars, Editörlerden Cenk Sarıoğlu, Derya Karayağız, Mürşide Yılmaz, Muhabirlerden Nur Banu Kocaaslan, Fatma Akman, Bilge Çolak, grafikerlerden Sevilcan Keskin, İlknur Özen, Hasan Uludağ. Ajans D'den ise aralarında Görsel Yönetmen, grafiker ve editörlerden oluşan 11 kişi.



Dünya TV'nin yayınına da geçtiğimiz haftalarda son verildi.



Grupta ayrıca 2 aydır maaşların ödenmediği ve çalışanlara maaşların ne zaman ödeneceği konusunda bilgi verilmediği Medyatava'ya gelen bilgiler arasında. 



“ TEKZİP METNİ :  Müvekkil Dünya Gazetesi (Dünya Süper Veb Ofset A.Ş ) ülkemizin basın yayın sektöründe saygı ve basın-yayın ilkelerine uymaya söz vermiş seçkin bir kuruluşudur. Sitenizin 08.04.2014 tarihli medya bölümünde herne kadar müvekkil şirket hakkında gerçeğe aykırı ve asılsız haber yapılmış ise de yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı ve asılsız olduğu anlaşılmıştır. Yapılan haber sebebi hem müvekkilim , hem yöneticileri hem de çalışanları telafisi güç ve imkansız zararlara uğratılmak istenmiş, müvekkil şirketin ticari itibarı hedef alınmıştır. Müvekkil şirketin mali ve ekonomik durumda hiçbir bozulma mevzubahis olmadığı gibi her şirket gibi müvekkil şirket de insan kaynakları ve personel işlemleri hakkında düzenlemelere gidebilecek, b yönde işletmesel kararlar alabilecektir..  Basın dünyasında kendisine haklı bir yer edinen müvekkil şirket  hakkındaki asılsız haberler sebebi ile gerek müvekkil şirket çalışanlarında ve gerekse 3.şahıslarda kuşku ve endişe uyandırılmıştır. Sitede kaynağı nereden alındığı dahi belirtilmeyen asılsız haberler ve haberlerin yayınlanması  , basın ahlakına ve ticari hayatın gereklerine de alenen aykırıdır.  Gerçeğe ve adaba aykırı yayın sebebi ile müvekkil şirketin ticari itibarı büyük bir zarara uğratılmak istenmiştir. Yapılan gerçek ve insaf dışı haber tüm basın dünyasında da kabul görmemiştir. Yayınlanan asılsız haber müvekkilin ticari hayatını olumsuz etkilemeye yöneliktir ve gerçek dışıdır.. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Saygılarımla  Dünya Gazetesi (Dünya Süper Veb Ofset A.Ş ) vekili Av. Hurşit Yıldırım 08.04.2013 ”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin