Dündar: Davayı sabırsızlıkla bekliyoruz

Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkındaki suç duyurusuyla ilgili, "Bu hesabı mahkeme önünde sormak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dündar: Davayı sabırsızlıkla bekliyoruz

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkındaki suç duyurusuyla ilgili, “Dava açılırsa, ki heyecanla bekliyoruz. Bu hesabı mahkeme önünde sormak için sabırsızlanıyoruz” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye giden ve içerisinde silah olan TIR'larla ilgili görüntüleri yayınlayan gazete ve Dündar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Dündar, bugün Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'na destek vermek için katıldığı protestoda bu şikayetle ilgili açıklama yaptı:



“Dünyayı kendimize güldürme başarısını gösterdik. Çok ciddiye almıyorum. Ben biraz suçluların telaşını görüyorum. Bu telaşı da anlayışla karşılıyorum. Ama bizi caydırmaya yıldırmaya yetmez. Doğru bildiğimizi yazmaya, yapmaya devam edeceğiz.”



“Ortada ciddi bir uluslararası skandal var. Siz de görüyorsunuz yani Türk medyasının bir kısmının görmemesine rağmen, dünya medyası gördü. Birleşmiş Milletler'e kadar yansıyan bir haber oldu. Buna bir cevap vermeleri lazım.”



“Bir suç üstü durumu var. Tehdit etmek, dava açmak, savcılara talimat vermek yetmiyor. Hesap vermeleri gerekiyor. Dava açılırsa, ki heyecanla bekliyoruz. Bu hesabı mahkeme önünde sormak için sabırsızlanıyoruz.”



“200 tutuklama az”



Twitter’daki “fuat avni”  hesabından yazılan “Gazete ve TV'lere el konacak, 200 kişi gözaltına alınacak” iddiasıyla ilgili de konuşan Dündar, “Az geldi bana, listenin kalabalıklaşması gerekecek. Gelen desteğe bakılınca 200 kişi ile yetinilecek bir şey değil. Bu gidişle içeridekilerin sayısı dışarıdakileri geçecek” dedi. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin