Duayen iletişimci Alaeddin Asna hayatını kaybetti

Halkla ilişkilerin öncüsü Alaeddin Asna, yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Duayen iletişimci Alaeddin Asna hayatını kaybetti

Halka İlişkiler duayeni, iletişimci, akademisyen, gazeteci ve radyocu Prof. Dr. Alaeddin Asna hayatını kaybetti.



75 yaşında vefat eden Asna'nın cenazesi, 6 Ağustos Perşembe günü Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak.



Basın Konseyi, Asna'nın ölümüyle ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:



"Basın Konseyi Üyesi, Halka İlişkiler duayeni, iletişimci, akademisyen, gazeteci ve radyocu Prof. Dr. Alaeddin Asna’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

 

Ömrünü iletişime adayan, dünyanın saygın halkla ilişkiler uzmanlarından olan Asna’ya Allah’tan rahmet; başta Ailesi’ne,  iletişim camiasına, sevenlerine ve öğrencilerine sabırlar diliyoruz.

 

Işıklar içinde uyusun..."



Aleaaddin Asna kimdir?



1940 yılında İstanbul’da doğan Alaeddin Asna, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Ardından, ABD’deki Michigan Devlet Üniversitesi’nin İletişim Sanatları Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. TRT ile Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde çalışan Asna, bir süre Devlet Planlama Teşkilatı ile sağlık bakanlığı Nüfus Planlaması Genel Müdürlüğü’nde de görev yaptı. Alaeddin Asna, Koç Holding’de Halkla İlişkiler Müdürü olarak da çalıştı.



1972 yılında Halkla İlişkiler Derneği’nin kurulmasına öncülük eden ve kurucu başkanlığını yürüten Asna, 1968 yılından başlayarak Ankara, İstanbul, Anadolu, Mimar Sinan, Ege ve Marmara üniversitelerinin Gazetecilik - Basın Yayın Yüksek Okulları ile Ankara Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü’nde halkla ilişkiler, reklamcılık, kişisel ilişkiler ve gazetecilik dersleri verdi. 1994’te doçent, 1999’da ise profesör olan Alaeddin Asna, 1993 yılından itibaren ders verdiği Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir dönem dekanlık görevini üstlendi.



Prof. Dr. Asna, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Danışma Kurulu, Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA) Yönetim Kurulu ve İstanbul Mülkiyeliler Vakfı Yönetim Kurulu'nda bulunuyordu. Ayrıca; PEN Yazarlar Derneği, Türk Tarih Vakfı, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), Uluslararası Halkla İlişkiler Ağı (IPRN), Basın Konseyi, Mülkiyeliler Birliği ve Aile Planlaması Derneği’ne üyeydi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin