'DUALARIM CEM YILMAZ'LA'

'Çalgı Çengi'ye sponsor olan Yılmaz, yönetmen Selçuk Aydemir ile başrol oyuncularının hayatlarını değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'DUALARIM CEM YILMAZ'LA'

Çalgı Çengi adlı sinema filmi Cem Yılmaz’ın sponsorluğunda geçtiğimiz günlerde gösterime girdi. Filmin çekim hikâyesi de, Yılmaz’ın sponsor olması da oldukça ilginç. Yapımcı ve yönetmen Selçuk Aydemir, çekimleri tamamladıktan sonra tüm parası filmini gösterime çıkaramadı. Filmi tesadüfen izleyen Cem Yılmaz, “Çalgı Çengi’nin vizyona çıkmaması yazık olur. Filmin hamiliğini üstlendim. Bana Selçuk’u çağırın” talimatı verdi.


O dakikadan sonra da Selçuk Aydemir ile başrol oyuncuları Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın hayatları değişti. Müzisyenlik yapan Salih ve Gürkan’ın bir düğünde başına gelenlerin komedi diliyle hikâye edildiği ‘Çalgı Çengi’de Murat Cemcir ile Ahmet Kural’a Erdal Tosun, Tuna Orhan, Cahit Gök, Şinasi Yurtsever, Hazal Kaya, Bora Akbaş, Serap Önder, Ceyhun Güneş, İlker Yakut ve Berfu Öner eşlik etti. ‘Çalgı Çengi’nin senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir, Cem Yılmaz’ın filme sponsor oluş sürecini anlattı.


 Filmin fragmanı için tıklayınız...


• ‘Çalgı Çengi’yi ne kadarlık bir bütçeyle çektiniz?
Senaryoyu yazdım, oyuncularla anlaştım. Çekimlere gireceğiz ama cebimde 30 bin lira var. Oyunculara paramın sadece çekimler için yeterli olduğunu, kendilerinin oyunculuk ücretlerini filmi gösterime çıkarmayı başarıp para kazanabildiğimiz takdirde verebileceğimi söyledim. Arkadaşım oldukları için para almadan oynamayı kabul ettiler. Arkadaşım olmayan Hazal Kaya, Bora Akkaş gibi oyuncular ise arkadaşlarımın arkadaşları olduğu için parayı sorun etmediler.


• 30 bin lira çekimler için de az değil mi?
Elbette az. Hatta imkânsız. Bizim sırrımız filmi kaç günde çektiğimizde. Çekimlere girmeden önce oturup masa ba şında yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Böylelikle sete girdiğimizde çok hızlı çalışıp parayı ucu ucuna yetiştirdik. Ne var ki filmi gösterime çıkaramadık. Birkaç kişiye gittim, yıldız oyuncu olmadığından filmle ilgilenmediklerini söylediler. Sonra Cem Yılmaz destek oldu.


• Cem Yılmaz, ‘Çalgı Çengi’ye neden sponsor oldu. Arkadaşınız mıydı?
Hayır, arkadaşım değildi. Daha önce hiç karşılaşmadık. Bir gün arkadaşlarla oturuyorduk. Cem Yılmaz’ın kuzeni Öner Işık da vardı. Filmden konuşuyorduk. Öner, ‘Ne filmi bu?’ dedi. Ben orada Öner’e dizüstü bilgisayardan filmi izlettirdim. 10 dakika izledi ve ‘Bana bu filmin bir kopyasını ver’ dedi. Hemen orada bir kopya yapıp verdim. Birkaç gün sonra beni aradı ve ‘Cem seninle tanışmak istiyor. Ofise gel’ dedi. Şaka yapıyor sandığım için gitmedim. Sonra bir daha aradı ‘Neden gelmiyorsun?’ deyince gittim. Meğer Cem Yılmaz, ‘Çalgı Çengi’yi dört kez izlemiş. Bana filmi neden gösterime çıkarmadığımı sorunca paramın olmadığını, oyunculara da borcum olduğunu söyledim.


• Çıkarıp size orada para mı verdi?
Hayır, eline bir kâğıt kalem aldı, filmin gösterime çıkması için gerekli olan işlemleri ve masrafları yazdı. Sonra o masrafları topladı ve ‘Tamam filmi gösterime çıkarıyoruz’ dedi. Fida Film’den 35’lik kopyalarını bastırdı, oyuncuların ücretlerini ödedi ve diğer masrafları karşıladı. Böylelikle ‘Çalgı Çengi’yi gösterime çıkarabildik.


• Sizce Cem Yılmaz ‘Çalgı Çengi’yi neden beğendi?
‘Çalgı Çengi’de ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’taki samimi tadı bulduğunu söyledi. Sanıyorum ben ve Murat Cemcir ile Ahmet Kural’da kendi gençliğini gördü. Bu nedenle filme sponsor oldu. Cem Yılmaz, bir gala düzenleyip o gece yanımızda oldu. Kendisi insan üstü bir varlık.


DUALARIM CEM YILMAZ’LA


• Cem Yılmaz’ın sponsorluğundan sonra hayatınızda neler değişti?
Önce uykusuz gecelerim sona erdi. Filmin gösterime çıkıp çıkmaması bir yana oyuncuların ücretleri uykularımı kaçırıyordu. Hiçbiri para konusunda diretmedi ama yine ben kendimi sorumlu hissediyordum. Sonra farkına vardım ki Cem Yılmaz, kendime olan güvenimi artırmış. Yokluklar içinde bir film çekiyorum. Cem Yılmaz da o filmi dört kez izleyecek kadar beğeniyor, başka insanların da izlemesi için ortaya para koyuyor. Artık daha dik duruyorum ve gelecekle ilgili daha sağlam planlar yapıyorum. Ayrıca başrol oyuncularımız Murat Cimcir ile Ahmet Kural’ın da kendilerine olan güvenleri arttı. Mizah dilimizin Türkiye’nin mizah konusunda bir numara olan Cem Yılmaz’dan takdir görmesi şartlar ne olursa olsun bir arada başka işler yapma kararı almamıza neden oldu.


• Birlikte çalışma teklifi aldınız mı?
Hayır, Cem Yılmaz öyle bir teklifte bulunmadı. Belli mi olur? Belki bir gün birlikte iş yaparız. Kendisi bana nerede ne zaman gereksinim duyarsa hemen yanında olacağım. Onun dışında dualarım hep Cem Yılmaz ile. İnanıyorum Cem Yılmaz, cennete sorgusuz sualsiz girecek.


HT MAGAZİN / MEHMET ÇALIŞKAN


http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/604527-dualarim-cem-yilmazla

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin