"Dönem Adamı Değil Görev Adamıydı"

TGF, 7 Mart 1990'da öldürülen Çetin Emeç için bir anma mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
"Dönem Adamı Değil Görev Adamıydı"

Türkiye Gazeticeler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Çetin Emeç'in öldürülüşünün 23. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.



Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Çetin Emeç'i saygı ve özlemle andıklarını belirten Atilla Sertel, mesajında şunları söyledi:



“Yaşamı boyunca Türk basınına hizmet eden, yön veren, objektif ve ilkeli haberciliği savunan değerli meslek büyüğümüz Çetin Emeç, bedenen bizimle olmasa da öğretileri ile kuşaktan kuşağa yaşıyor, yaşayacaktır. 



Gazeteciler olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte Çetin Emeç gibi meslek büyüklerimizi daha bir özlemle anıyoruz. Çetin Emeç’ler, Uğur Mumcu’lar, Abdi İpekçi’ler, Muammer Aksoy’lar, Ahmet Taner Kışlalı’lar ve daha nice büyük kalemler; tehdit edildiler, dövüldüler, vuruldular ama canları pahasına kalemlerini asla satmadılar. ‘Gazetecilik’ten, meslek ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermediler. Dönem adamı değil görev adamı oldular.



Bugün gelinen noktada ise gazeteciler; sadece ve sadece gazetecilik yaptığı için işinden ediliyor, cezaevine atılıyor, patronunun veya iktidarın baskısına maruz kalıyor. Aradan yıllar geçse de nasıl ki Çetin Emeç gibi meslek büyüklerimiz unutulmadıysa, bu dönemde ‘dik’ duran, gerçeklerin yanında olan gazeteciler de Türk basın tarihinde önemli bir iz bırakacaklardır.



Bu duygularla, Çetin Emeç’siz geçen 23 yılın ülkemiz ve Türk basını için önemli bir kayıp olduğunu vurguluyor, başta Çetin Emeç olmak üzere Türk basın şehitlerini saygıyla anıyoruz.”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin