DOĞUŞ GRUBU, KRAL TV'DE NELER YAPACAK?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Kral TV'nin geleceği üzerine ayrıntıları kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
DOĞUŞ GRUBU, KRAL TV'DE NELER YAPACAK?

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET


Kral TV kalıyor



Doğuş Grubu'nun yılan hikâyesine dönen Kral TV satışını noktalamasından sonra televizyon dünyamız tekrar hareketlendi.
Olay değişiyor. Kral TV büyük olasılıkla D Smart ve Digitürk platformlarında yer alacak. Ama Kral TV'nin havadan yayın yapan vericisinden yeni bir kanal daha doğacak. Şu an adı belli değil. Bir nevi eğlence kanalı olacak. Yani yeni bir kanalımız daha doğmuş oluyor.
Doğuş Grubu bugüne kadar daha çok "tematik kanal" felsefesi ile televizyon dünyasında yer aldı. Hemen atlamadı yani. Şimdi Kral TV'nin alınması ile bu gidişata yeni bir yorum getiriyor. "Farklı bir çerçeve çizeceğiz" diyorlar. Doğuş Grubu'nun kanalları "yabancı dizi, spor, belgesel" üçgeninde yoğruldu. Şimdi de "eğlence kanalı" ile çok izlenen kanallarla rekabete giriyor.
Kral TV müzik kanalı olarak kalacak. Peki müzikte içerik konusunda değişiklik olacak mı? "Avam klipler" yayınlanacak mı? Grubun bu konuda bir göstergesi Radyo Eksen. Belki Kral TV biraz daha Power Türk çizgisine yönelebilir.
Bu arada yeni kanalın çalışmaları da sürüyor. Bu oluşumun, en azından özel televizyon dünyamıza bir hareket getireceği kesin. Çehre değiştiren Kanaltürk, yeniden yapılanan Kanal 1 ve yine büyük bir grubun yeni kanalı. Var olanların kendilerine çekidüzen vermesi ve iddialı olma çabalarına bu yenileri ekleniyor. Özel televizyon dünyamız 2008'de yeni yorumlara doğru yol alıyor demek.


www.milliyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin