Doğan Medya'dan neden istifa etti? Bundan sonraki planı ne olacak?

Medyatava, İlker Yasin'e sordu.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Medya'dan neden istifa etti? Bundan sonraki planı ne olacak?

Doğan Medya'da Spor Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışan İlker Yasin, ani bir kararla istifa etti.



Kanal D ve CNN Türk'ün Spor haberlerinin başında bulunan Yasin'in, Doğan Medya'yla uyuşmazlık yaşaması sonucu bu kararı aldığı öğrenilmişti.



Medyatava, uzun yıllar Doğan Medya'da Spor Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürüten İlker Yasin'e istifasının perde arkasını sordu.



MT: Doğan Medya'yla yollar neden ayrıldı? Yeni adresiniz belli mi?



İlker Yasin: Kanal D ve  CNN Türk'teki spor aktiviteleri oldukça azaldı. Kanal D'nin neredeyse hiçbir spor haberi yok. CNN Türk'te ise sadece bülten şeklinde veriliyor. Kendi konumum ve birikimim itibariyle bu durum beni mutlu etmedi. Birikimli olduğum için de daha ön planda olmayı istedim. Bu konuyla ilgili Kanal D'nin CEO'su İrfan Şahin'le konuştum. Neticede ortak bir karar aldık ve istifa etmeye karar verdim. Bu kararıma önce direndi ama sonra 'Tamam' dedi. 



Bundan sonraki süreçte biraz daha dışarıda olacağım. TV kanallarına proje üretmek istiyorum. 



Türkiye'deki spor medyasının yazılı ve görsel basında giderek küçüldüğü gerçeğini de göz önünde tutmak lazım. Bugün dört büyük kanalda (Star, Show, Kanal D, atv) spor programı yok. Bırakın programı spor haberi bile yok. Proje üreteceğimi söylüyorum ama bunu daha çok LİG TV, D-Smart, TRT Spor gibi kanallara sunmayı düşünüyorum. Diğer kanallara da dışarıdan program yapmak gibi bir planım da olabilir.



 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin