Doğan Grubu: Aydın Doğan'ın ifade verdiği doğru ama...

Ahter Kutadgu, bazı basın ve yayın organlarında Aydın Doğan'la ilgili çıkan haberlere yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Grubu: Aydın Doğan'ın ifade verdiği doğru ama...

Doğan Holding Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu dün Doğan Grubu adına bir açıklama yaparak POAŞ ile ilgili yürütülen bir soruşturma hakkındaki bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.



Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Son günlerde bir kısım basın organlarında Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan’ın POAŞ’ın geçmişteki bazı işlemleriyle ilgili soruşturma savcısı Sayın Adem Meral’e ifade verdiğine dair haberler yer almıştır. Abartılı yorumlarla olumsuz algı yaratma kasdı taşıyan bu haberlerle ilgili, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.



Sayın Aydın Doğan’ın konuyla ilgili savcılığa ifade verdiği doğrudur. Sözkonusu soruşturmada henüz iddianame hazırlanmamıştır. Soruşturmaya esas müfettiş raporunda “vergi kaybı olmayan vergi kaçakçılığı” olarak adlandırılan ve hiçbir surette kaçakçılık olarak nitelendirilemeyecek bazı ithalat işlemlerinin gerçekleştiği dönemde Sayın Aydın Doğan, POAŞ’ta yönetim kurulu üyesi veya başka herhangi bir sıfatla görev yapmamıştır. Dolayısıyla, daha önce pekçok kez açıklandığı gibi esasen yasalara uygunluklarında kuşku bulunmayan bu işlemlerle ilgili sayın Aydın Doğan’ın herhangi bir sorumluluğu sözkonusu olamaz."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin