Documentarist 13 Haziran’da başlıyor

Festivalin açılış filmi Almanyalı Eva Stotz'un yönettiği "1.000.000 Adım" belgeseli olacak.

Google Haberlere Abone ol
Documentarist 13 Haziran’da başlıyor

Yaratıcı belgesellerin festivali DOCUMENTARIST 8. İstanbul Belgesel Günleri, 13 Haziran’da başlıyor.



Festivalde, Stefan Jarl toplu gösterisi, Müzik ve Dans filmleri, Nikolaus Geyrhalter belgeselleri, 100 Yıllık Sessizlik ve geniş bir Türkiye Panoraması, gibi öne çıkan bölümler yer alıyor.



Documentarist'in açılış filmi olan Almanyalı Eva Stotz'un yönettiği "1.000.000 Adım" belgeselinde bir tap dansçısı olan Hollandalı Marije Nie'nin yolu Gezi Parkı protestolarıyla kesişiyor. Tarlabaşı'nda ve barikatların önünde geçen filmde iki yıl evvel yaşadığımız Gezi Parkı protestolarına hem dışarıdan hem içeriden bir bakış görüyoruz.



Festivalde, Geçtiğimiz Nisan ayındaki 34. İstanbul Film Festivali’nde gösterimine izin verilmeyen Bakur (Kuzey) belgeseli de yer alıyor.



Festivalin gösterim ve etkinlik mekânları ise  SES Tiyatrosu, SALT Beyoğlu, Aynalıgeçit Etkinlik Mekânı, Fransız Kültür Merkezi, Şişli Kent Kültür Merkezi, TAK Tasarım Atölyesi Kadıköy. 6 TL (tam) ve 4 TL’den (öğrenci) satılan festival biletleri, Türkiye’de yeni faaliyete geçen Kweekweek sitesinden temin edilebilir. Türkiye filmleri ise ücretsiz izlenebilir.



Festivalin açılış filminden bir bölüm için;

"Documentarıst 13 Haziran’da başlıyor" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin