'DİZİLER LİGİ'NİN ALTIN KARMASI

"Eğer diziler liginin altın karması yapılsaydı, kimler kadroya girerdi?" diye düşünen Yüksel Aytuğ, şu listeyi yaptı...

Google Haberlere Abone ol
'DİZİLER LİGİ'NİN ALTIN KARMASI

Yüksel AYTUĞ/SABAH Günaydın


'Diziler ligi'nin altın karması


Sezon bitiyor. Merakla, heyecanla izlediğimiz diziler birer birer elini eteğini ekrandan çekiyor. Sporseverler bilir. Her büyük şampiyonanın ardından, turnuvanın Altın Karması belirlenir. Ben de "Eğer diziler liginin altın karması yapılsaydı, kimler kadroya girerdi?" diye düşündüm ve ortaya şu tablo çıktı:
HÜSEYİN AVNİ DANYAL:
(Kenan) Ondan iyi kaleci mi olur? Hangi dizi, kalesinde gol tehlikesi yaşasa; oyuna hemen onu alıyor ve rahatlıyor. Öyle Bir Geçer Zaman ki'yi bu sezon kurtaran isim olarak Kenan'ın muhteşem plonjonlarını nasıl unutabiliriz?
ENGİN AKYÜREK:
(Kerim) Tam bir görev adamı.
Gösterişsiz ama harika bir takım oyuncusu. Sağ kanatta sezon boyunca ileri geri koştu, bir türlü yorulmadı.
AYÇA BİNGÖL: (Cemile) Süpürücü stoper pozisyonunda şahaneydi. Defansın arkasına düşen tüm derin topları o süpürdü. Arkadaşlarının tüm açıklarını o kapattı. Böyle stoper dostlar başına...
BEREN SAAT:
(Fatmagül) Tüm sert topları ustalıkla göğsünde yumuşattı. Pek çok pozisyonda yerde kaldı ama yılmadı. Özellikle Ortadoğu takımlarının transfer listesine girmeyi başardı.
KIVANÇ TATLITUĞ:
(Kuzey) Taktik tahtasının Kuzey'inde, yani sol bek pozisyonunda bu sezon harikalar yarattı. 'Mankenden oyuncu olmaz' diyenlerin barajlarının üzerinden her hafta onlarca top aşırttı. 'Baklava' taktiğinin de en iyi uygulayıcısı oldu.
FİKRET KUŞKAN:
(İbrahim) İşte çağdaş orta saha oyuncusu. Sezon boyunca sette basmadık yer bırakmadı. Her topa yetişti, herkese pres yaptı, top ne zaman ayağına gelse, seyirciler ayağa kalktı. Amatör yürek ile profesyonel beynin muhteşem buluşmasıydı.
OLGUN ŞİMŞEK:
(Selahattin/Ahmet) İşte 10 numaralı formayı giyen maestro. Her maçta 'iki kişilik' oynuyor. Dizilerin yalan dünyasının en gerçek oyuncusu.
ERKAN PETEKKAYA:
(Ali Kaptan) Takım kaptanlığı Ali Kaptan'a yakışmaz mı? Her mevkide oynayabilen joker. Bir ağlatıyor bir güldürüyor, bir iyilik saçıyor, bir maraza çıkartıyor. Dünyanın en zor performansı bukalemun'u oynamaktır.Ali Kaptan başarıyor.
SARP AKKAYA:
(Sarı) Topa yumuşak, rakibe sert. Tam bir ver-kaç ustası. Onunla duvar pası yapanın golle buluşmamasına imkan yok. Hiç tartışmasız, ligin asist kralı.
OKAN YALABIK: (Pargalı) Koy forvet arkasına, gerisini düşünme. Öyle şık ara pasları, o kadar ustaca muz ortaları var ki; önünde oynayan santrafora sadece kafayı dokunmak kalıyor. Her an tabeladaki skoru değiştirebilecek çapta bir oyuncu.
HALİT ERGENÇ:
(Kanuni) İlk maçlarda biraz yerini yadırgamıştı. Ama ondan sonra bir coştu ki sormayın. Bana göre ligin gol kralı. Allah her takıma böyle santrafor nasip etsin.
VE YEDEK KULÜBESİ: Eh, takımı 18'e tamamlamazsak olmaz. Birazdan sayacaklarım da her an oyuna girmeye hazır, son derece formda oyuncular olarak dikkat çekti: Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç.), Selim Bayraktar (Sümbül Ağa), Filiz Ahmet (Nigar Kalfa), Erdal Yıldız (Yaman), Meltem Miraloğlu (Hayat), Farah Zeynep Abdullah (Aylin), Murat Yıldırım (Ecevit).


Yüksel Aytuğ'un köşesi için

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin