Dizi piyasasında yeni tartışma! Çukurdere ile Gülizar dizilerinin hikayeleri aynı mı?

Dizi ve film piyasasında sık sık gündeme gelen zaman zaman da yargıya taşınan senaryo benzerliği tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Dizi piyasasında yeni tartışma! Çukurdere ile Gülizar dizilerinin hikayeleri aynı mı?

Son gündeme gelen benzerlik iddiası, Çağan Irmak'ın yöneteceği "Gülizar" ile Hamdi Alkan'ın çekmeye başladığı "Çukurdere" dizileriyle ilgili...



Pastel Film'in FOX için hazırladığı "Çukurdere", Furkan Palalı, Su Kutlu, Cihan Ünal, Ahu Sungur, Ayşegül Günay, Meral Çetinkaya ve Murat Daltaban'dan oluşan güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Canan Sinan'ın kaleme aldığı dizide Çukurdere'nin çamurlu sokaklarında büyüyen Damla'nın hikayesini ekrana taşıyor. Dizide Su Kutlu'nun hayat verdiği Damla, onu yetiştiren pavyon şarkıcısı Maksude'nin yanında evlatlık değil, hizmetçi gibi sefalet ve umutsuzluk içinde yaşamaktayken bir gün kapısını çalan avukat Yiğit sayesinde aslında dedesinin ülkenin sayılı zenginlerinden Azim Sancaktar olduğunu öğreniyor. Ardından da Damla için çok zengin bir dünyanın ve tutkulu bir aşkın kapıları ardına kadar açılıyor.



03 Medya'nın Kanal D için önümüzdeki ay çekimlerine başlayacağı "Gülizar" dizisinin ekibinde de Farah Zeynep Abdullah, Berk Cankat, Berk Erçer, Berkay Ateş, Şerif Sezer ve Goncagül Sunar yer alıyor. Usta kalem Mahinur Ergun'un kaleme aldığı dizide de şarkıcı olma hayalleri kuran Gülizar'ın fakirlikten zenginliğe uzanan hikayesi anlatılıyor. Gülizar'ın pavyonda çalışan annesi onu yıllar önce arkadaşına bırakmak zorunda kalıyor. Bir mahallede, zorluklar içinde büyüyen Gülizar'a bir gün büyük bir miras kalıyor. Sesinin güzelliğiyle dikkat çeken Gülizar, ardından bir anda büyük bir evde, varlık içinde yaşamaya başlıyor. Yeni evi ona da aşkın kapısını açıyor. 



İşte son günlerde dizi piyasasında çekimleri peş peşe başlayacak olan bu iki dizinin hikayesinin benzerliği konuşuluyor. Üstelik dillendirilen bir iddia ise oldukça çarpıcı. FOX, geçen yaz "Gülizar" dizisini önce yeni yayın dönemi dizi listesine alıp daha sonra bundan vazgeçmişti. "Gülizar"ın konusunun Pastel Film'le anlaşılan "Çukurdere" dizisine olan benzerliği yüzünden kanalın bu kararı aldığı öne sürüldü. 



 



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin