Diyanet'ten Gezi eylemcileriyle ilgili şok açıklamalar: Elimizde 3 günlük görüntüler var

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'ten Gezi eylemcileriyle ilgili şok açıklamalar: Elimizde 3 günlük görüntüler var

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Sosyal Tesisleri'nde verilen iftarda gazetecilerle biraraya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.



Görmez, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne giren eylemcilere ilişkin  bir soru üzerine, amaçlarının herhangi bir şeyi örtmek ya da kapatmak  olmadığını, sadece yaşanan olayda suçlama ile suiniyetin birbirine karıştığını ve  böylece tavır almanın güçleştiğini ifade etti.



Daha önce rengi, dini, ırkı, hatta işlediği suç ne olursa olsun  Allah'ın evine, mabede sığınan her insan bize Allah'ın emanetidir dediğini  anımsatan Görmez, şöyle konuştu:



"Kabe için Cenabı Hakkın kullandığı bir ifade vardır, 'Oraya giren,  güvendedir'. Kabe'nin şubeleri olan camilere de herhangi bir insan zor bir  zamanında sığındığı zaman biz onu güvende kabul ederiz. Ama bizim itiraz  ettiğimiz, kabul etmediğimiz şu oldu; çok önceden, olaylar başlamadan içinde  şiddeti barındıran bir hareket, o hareketi yapacak olan insanlar, bir camiyi  önceden bir karargah olarak, üs olarak, lojistik mekan olarak belirleyip, önceden  çuvallarla eşyalarını oraşa taşıyıp hazırlık yapmışlarsa bunu kabul  edemeyeceğimizi açıkca ifade ettik. Bu iki hususu birbirinden ayırdık, ayırmaya  da devam ediyoruz.

 

ELİMİZDE 3 GÜNLÜK GÖRÜNTÜLER VAR



İçeriye gelince, tekrar tartışma başlatmak istemem, 3 günlük kamera  kayıtlarımız elimizdedir. İçeride her türlü, sadece yaralılar yok, sadece masum  olarak oraya sığınanlar yok, herhangi bir Müslümanın kabul edemeyeceği  davranışlar da var. Bunların bir kısmını biz doğrusu paylaşmayı dahi zait kabul  ettik. Gönül isterki böyle birşey hiç olmasaydı, bunun üzerinden de bir cami  üzerinden böyle bir tartışma hiç yaşanmasıydı. Ama bu iki hususu daima  birbirinden ayırdık, ayırmaya devam ediyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin