Dink cinayetinde şok ifade!

Hrant Dink suikastında önemli bir gelişme meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Dink cinayetinde şok ifade!

Hrant Dink suikastıyla ilgili davanın seyrini değiştirecek bir gelişme yaşandı. Dink'in avukatlarının iki yıldır ifade vermesini istediği dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç'in kısa süre önce ‘şüpheli' sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıktı. Dinç, İstanbul'u hem telefonla hem de yazıyla uyardıklarını söyledi. 



Yaklaşık 9 yıl önce işlenen Hrant Dink cinayetiyle ilgili soruşturmanın en kritik ismi Engin Dinç'in sonunda konuştuğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre, suikast işlendiğinde Trabzon istihbarat şube müdürü olan Dinç, kısa süre önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade verdi. Yıllardır konuşmayan, Savcı Gökalp Kökçü'nün iki ayrı davetine icabet etmeyen  Dinç, gizlice gittiği adliyede soruşturmanın seyrini değiştirebilecek bilgiler paylaştı. Halen istihbarat daire başkanlığı görevini yürüten Dinç, “Dink suikastında Trabzon Emniyeti İstanbul'u bilgilendirmedi” iddialarını kesin dille yalanladı. İstanbul Emniyeti ve İstihbarat Dairesi'ne hem yazılı hem de telefonla şifahi bilgi verdiklerini açıkladı.



Trabzon Emniyeti'nin üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini, cinayetten İstanbul'un sorumlu olduğunu savundu. Dinç'in sözleri, daha önce şüpheli sıfatıyla ifade veren dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'i yalanlıyor. Cerrah ve Güler savcılık sorgularında Dink'in öldürüleceğine dair istihbarat notunun İstanbul'a gönderilmediğini söylemişti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin