DİNK CİNAYETİ ERGENEKON SAVCILARINDA

14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Şubat ’taki son duruşmada Dink Ailesi’nin avukatları mahkemeye verdikleri dilekçede, Poyrazköy iddianamesindeki delillerin yeni ipuçları verdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
DİNK CİNAYETİ ERGENEKON SAVCILARINDA

Dilek Yıldız/Vatan


Levent Bektaş’ın işyerinde ele geçen DVD’de gizli ibareli ’Kafes Eylem Planı’nına atıf yapılan dilekçede, ’Rahip Santoro, Malatya Zirve Yayınevi ve Hrant Dink operasyonları sonrasında, Türkiye’de yaşayan gayrimüslimlerin irticai grupların hedefi olduğu yönünde kamuoyu oluşmuş, ancak AK Parti tarafından karşıt medyanın da desteğiyle söz konusu olayların Ergenekon tarafından organize edildiği şeklinde yoğun propaganda faaliyetlerinde bulunulmuştur’ ifadelerine dikkat çekilerek, Dink cinayetinden bir operasyon olarak söz edildiği vurgulandı. Avukatlar, cinayetin aydınlatılabilmesi ve örgütün ortaya çıkarılabilmesi için bu belgenin araştırılmasını istedi. Mahkeme dilekçeyi Ergenekon savcılarına gönderdi.

‘Her şeyi bilen adam’ dönüyor

DİNK cinayetindeki ihmal iddialarından İçişleri müfettişlerinin raporuyla “aklanan” Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in gelecek hafta görevine dönmesi bekleniyor. Bir süre önce bu görevden alınarak ‘kızak’ göreve atanan Akyürek’in açtığı davada bakanlığın herhangi bir somut gerekçe bildirmemesi ve “takdir hakkı” demekle yetinmesi, mahkemeyi tatmin etmedi ve İçişleri’nin işleminin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin karara yapılan itirazı reddetti.

Askeri Savcı Kafes’le ilgili bilgi aldı

Ergenekon savcısı Ercan Şafak, “Kafes Eylem Planı” belgesi ile ilgili askeri savcıya bilgi verdi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne dün öğlen saatlerinde gelen askeri savcı, Şafak ile görüştü. Askeri Savcı’nın, Şafak’tan önümüzdeki günlerde Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç ve İzmir Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar’ın ifadesinin alınması beklenen Kafes Eylem Planı soruşturmasıyla ilgili olarak bilgi aldığı öğrenildi. Askeri savcı elinde “Amirallere suikast” soruşturmasının numarası olan “2009-1570” sayılı bir zarfla adliyeden ayrıldı. Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı adliye çıkışında askeri savcı ile asansörde karşılaştıklarını söyleyerek bilgi vermedi. Ancak soruşturma savcısı Ercan Şafak, askerle ilgili soruşturmalarda askeri savcıyla birlikte çalıştıklarını vurguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin